Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zweven in magisch designhotel

Gepubliceerd: 18 aug 2010
0

Hotels bieden tegen elkaar op met de meest gekke concepten om gasten te trekken. Het Seven Hotel in Parijs is een nieuw voorbeeld hiervan. In dit designhotel is zweven geen magie, maar werkelijkheid.

Als je één van de 28 'standaard' kamers in Hotel Seven binnenstapt, heb je het gevoel in een andere wereld te zijn beland. Hoewel alle muren donker geverfd zijn, wordt de ruimte opgelicht door tal van lichtgevende elementen. Dan hebben we het niet alleen over standaard lampen, maar ook de douche en het bed lijken te stralen. Het bed zelf is vastgemaakt aan de muur en lijkt daardoor te zweven in de kamer. Liggend kun je genieten van een lichtgevende sterrenhemel aan het plafond.

Marie Antoinette

Als je nog meer magie wilt ervaren tijdens je verblijf in het Seven Hotel, boek dan één van hun zeven bijzondere suites. Deze zijn allemaal ontworpen door verschillende ontwerpers en thematisch ingericht. De 'Marie Antoinette Suite', is bijvoorbeeld geïnspireerd door de koninklijke vertrekken van Marie Antoinette. De ontwerpster Sylvia Corrette stelde zichzelf de vraag hoe deze er tegenwoordig uit zouden zien. Haar antwoord luidde: veel roze plexiglas, spiegels en kroonluchters. De kamer is een psychedelische versie van de kamers van de vroegere Koningin van Frankrijk.

James Bond

Voor mannen die zich graag eens een actieheld zouden willen voelen, is er de 'James Bond Suite'. De kamer, die een mengeling van moderne en retro elementen uitstraalt, heeft duidelijke invloeden uit het spionage hoofdkwartier in de James Bond films. Natuurlijk kun je tijdens je verblijf ook genieten van die films. Ze liggen allemaal klaar om te bekijken op een grote flatscreen TV.

Alice in Wonderland

De 'Alice in Wonderland Suite' is een ruimte voor vrouwen die zich graag weer even een meisje willen voelen. Er hangen overal klokken aan de muren en de tegels veranderen van kleur. Op de rand van de bank ligt de Cheshire Cat te rusten en een konijn lijkt uit één van de muren te lopen. Op de badkamer bevindt zich een tweepersoonstoilet met een schaakbord in het midden. Het voelt alsof je zelf in het boek bent beland.

Prijzen en adres

Een nacht in één van de standaard kamers kost € 133 per nacht, maar kun je alleen voor minimaal drie nachten boeken. Een suite boek je voor €441.
Hotel Seven: 20, rue Berthollet, Parijs.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
De leukste industriële hotspots van Europa (deel 2)

11 sep 2016, Waar vroeger schoorstenen rookten en producten van de lopende band rolden, bouwen nu muzikanten feestjes en koken Michelin-chefs de sterren van de hemel. Industrieel erfgoed dat nieuw leven is ingeblazen als culturele hotspot is een must tijdens j...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.