Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Piste Alpe d'Huez smelt weg

Gepubliceerd: 23 mrt 2010
0

Misschien hebben sommigen mensen het beeld van witte bergen alweer verruild voor witte stranden, maar als je ooit nog van de besneeuwde Alpe d'Huez wilt genieten, moet je toch opschieten. De sneeuw dreigt hier namelijk geheel te verdwijnen.

De achttien kilometer lange piste in Frankrijk ligt op Glacier de Sarenne en is de langste zwarte piste ter wereld. De gletsjer verloor sinds de zomer van 2003 in totaal ruim zeven meter ijs. Wetenschappers denken dat het ijs over tien jaar verdwenen zal zijn.

Oplossing

Tot enkele jaren geleden was het op deze gletsjer nog mogelijk om ’s zomers te skiën. De laatste keer dat dit gebeurde is nu vijf jaar geleden. De Alpe d’Huez heeft al een oplossing gevonden om het sneeuwgebied niet te hoeven verliezen. De directeur van het skigebied is van plan het smeltwater van de gletsjer op te vangen in een meer en van dit water sneeuw te maken. Dit kan dan weer met sneeuwkanonnen de pistes opgeschoten worden. Hiermee komt de gletsjer niet terug, maar de sneeuwlaag wel.

Inpakken

Andere skigebieden als Zermat en Val Thorens werden eerder al beschermd door ze in te pakken. De smeltende gletsjers die smolten werden ingepakt met folie om warmte af te stoten.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.