Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Piste Alpe d'Huez smelt weg

Gepubliceerd: 23 mrt 2010
0

Misschien hebben sommigen mensen het beeld van witte bergen alweer verruild voor witte stranden, maar als je ooit nog van de besneeuwde Alpe d'Huez wilt genieten, moet je toch opschieten. De sneeuw dreigt hier namelijk geheel te verdwijnen.

De achttien kilometer lange piste in Frankrijk ligt op Glacier de Sarenne en is de langste zwarte piste ter wereld. De gletsjer verloor sinds de zomer van 2003 in totaal ruim zeven meter ijs. Wetenschappers denken dat het ijs over tien jaar verdwenen zal zijn.

Oplossing

Tot enkele jaren geleden was het op deze gletsjer nog mogelijk om ’s zomers te skiën. De laatste keer dat dit gebeurde is nu vijf jaar geleden. De Alpe d’Huez heeft al een oplossing gevonden om het sneeuwgebied niet te hoeven verliezen. De directeur van het skigebied is van plan het smeltwater van de gletsjer op te vangen in een meer en van dit water sneeuw te maken. Dit kan dan weer met sneeuwkanonnen de pistes opgeschoten worden. Hiermee komt de gletsjer niet terug, maar de sneeuwlaag wel.

Inpakken

Andere skigebieden als Zermat en Val Thorens werden eerder al beschermd door ze in te pakken. De smeltende gletsjers die smolten werden ingepakt met folie om warmte af te stoten.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
De leukste city-tips. Eropuit met de bus voor onder de 20,-

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Wilfred de Bruijn: ‘De reis ernaartoe is al een feest op zich!’

24 jan 2017, Wilfred de Bruijn, die sinds 2003 in Parijs woont, maakte vorig jaar de documentairereeks Op zoek naar Frankrijk, waarbij hij Franse clichés onder de loep hield. Op 1 mei wordt zijn volgende documentaire, over de Franse presidentsverkiezingen, ui...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.