Gevaar in Franse wateren image
Wilfried

Gevaar in Franse wateren

Pootjebaden in Europese meren, rivieren en zeeën lijkt altijd erg veilig. Behalve die vervelende blauwalg en de sporadische kwal, lijken er doorgaans geen enge beesten op de loer te liggen. Of toch wel?

Gisteren werden de zwemmers in Zuid-Frankrijk de stuipen op het lijf gejaagd, toen het water opeens werd doorsneden door vinnen. Twee haaien waren het afgezette zwemgebied binnengedrongen.

Weggejaagd

De badgasten werden in allerijl uit het water gehaald en dappere brandweerlieden hebben de dieren terug de zee in gejaagd.

Aanvallen

Om wat voor haaiensoort het ging, is niet bekend. In de zee bij Perpignan worden vaker grote blauwe haaien gesignaleerd. Hoewel zij ook verantwoordelijk zijn voor een aantal aanvallen, wordt deze haaiensoort niet als heel gevaarlijk beschouwd.

Piranha in het net

Het nieuws van de haaien komt daags na het bericht dat een visser in de Oost-Franse Elzas opeens oog in oog stond met een piranha. De verrassende vangst komt waarschijnlijk uit een aquarium. Piranha's leven gewoonlijk in de warme amazone en zou niet goed gedijen in het koele Franse water.


Foto door: alberto.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.