Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gevaar in Franse wateren

Gepubliceerd: 21 aug 2009
1

Pootjebaden in Europese meren, rivieren en zeeën lijkt altijd erg veilig. Behalve die vervelende blauwalg en de sporadische kwal, lijken er doorgaans geen enge beesten op de loer te liggen. Of toch wel?

Gisteren werden de zwemmers in Zuid-Frankrijk de stuipen op het lijf gejaagd, toen het water opeens werd doorsneden door vinnen. Twee haaien waren het afgezette zwemgebied binnengedrongen.

Weggejaagd

De badgasten werden in allerijl uit het water gehaald en dappere brandweerlieden hebben de dieren terug de zee in gejaagd.

Aanvallen

Om wat voor haaiensoort het ging, is niet bekend. In de zee bij Perpignan worden vaker grote blauwe haaien gesignaleerd. Hoewel zij ook verantwoordelijk zijn voor een aantal aanvallen, wordt deze haaiensoort niet als heel gevaarlijk beschouwd.

Piranha in het net

Het nieuws van de haaien komt daags na het bericht dat een visser in de Oost-Franse Elzas opeens oog in oog stond met een piranha. De verrassende vangst komt waarschijnlijk uit een aquarium. Piranha's leven gewoonlijk in de warme amazone en zou niet goed gedijen in het koele Franse water.


Foto door: alberto.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
City-tips! Eropuit met de bus voor onder de € 20

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Wilfred de Bruijn: ‘De reis ernaartoe is al een feest op zich!’

24 jan 2017, Wilfred de Bruijn, die sinds 2003 in Parijs woont, maakte vorig jaar de documentairereeks Op zoek naar Frankrijk, waarbij hij Franse clichés onder de loep hield. Op 1 mei wordt zijn volgende documentaire, over de Franse presidentsverkiezingen, ui...

0

Reacties van bezoekers Reageer

RonMessing

Door: RonMessing • Geplaatst op

In paniek reageren omdat er een haai gespot is is niet erg handig en wakkert de verhalen omtrent gevaar maar weer eens nodeloos aan. Haaien hebben er altijd gezeten in de Middelandse zee en hopenlijk blijft dat ook zo.

Aanvallen kunnen voorkomen, maar in het verleden bleek vaak dat mensen die aangevallen werden nogal eens aan het speervissen waren en de aangeschoten vis fijntjes aan een lijn om hun middel bevestide.
En ja daar komen haaien op af, dat daar een stukje been of heup bijzit kan is jammer, maar dan moet je de boel maar niet verzieken. Aanvallen uit het niets komen zelden voor. Kokosnoten doden vele malen meer mensen per jaar dan haaien!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.