Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Gevaar in Franse wateren

Gepubliceerd: 21 aug 2009
1

Pootjebaden in Europese meren, rivieren en zeeën lijkt altijd erg veilig. Behalve die vervelende blauwalg en de sporadische kwal, lijken er doorgaans geen enge beesten op de loer te liggen. Of toch wel?

Gisteren werden de zwemmers in Zuid-Frankrijk de stuipen op het lijf gejaagd, toen het water opeens werd doorsneden door vinnen. Twee haaien waren het afgezette zwemgebied binnengedrongen.

Weggejaagd

De badgasten werden in allerijl uit het water gehaald en dappere brandweerlieden hebben de dieren terug de zee in gejaagd.

Aanvallen

Om wat voor haaiensoort het ging, is niet bekend. In de zee bij Perpignan worden vaker grote blauwe haaien gesignaleerd. Hoewel zij ook verantwoordelijk zijn voor een aantal aanvallen, wordt deze haaiensoort niet als heel gevaarlijk beschouwd.

Piranha in het net

Het nieuws van de haaien komt daags na het bericht dat een visser in de Oost-Franse Elzas opeens oog in oog stond met een piranha. De verrassende vangst komt waarschijnlijk uit een aquarium. Piranha's leven gewoonlijk in de warme amazone en zou niet goed gedijen in het koele Franse water.


Foto door: alberto.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1

Reacties van bezoekers Reageer

RonMessing

Door: RonMessing • Geplaatst op

In paniek reageren omdat er een haai gespot is is niet erg handig en wakkert de verhalen omtrent gevaar maar weer eens nodeloos aan. Haaien hebben er altijd gezeten in de Middelandse zee en hopenlijk blijft dat ook zo.

Aanvallen kunnen voorkomen, maar in het verleden bleek vaak dat mensen die aangevallen werden nogal eens aan het speervissen waren en de aangeschoten vis fijntjes aan een lijn om hun middel bevestide.
En ja daar komen haaien op af, dat daar een stukje been of heup bijzit kan is jammer, maar dan moet je de boel maar niet verzieken. Aanvallen uit het niets komen zelden voor. Kokosnoten doden vele malen meer mensen per jaar dan haaien!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.