Ergste toerist: de Fransman! image
Wolkje

Ergste toerist: de Fransman!

Wat wij Nederlanders eigenlijk altijd al hebben geweten, is nu officieel bevestigd: de Fransen zijn de ergste toeristen ter wereld. Ze scoren het slechtst op beleefdheid en fooien.

Dit is gebleken uit een enquête van Expedia die is gehouden onder 4.500 hotels wereldwijd. Hotelpersoneel werd gevraagd om toeristen uit 27 verschillende landen te beoordelen op onder andere hun gedrag, manieren, gulheid, de bereidheid om de lokale taal te spreken en de gewilligheid om de lokale keuken te proberen.

Fransen zijn horrible

Franse reizigers zijn als slechtsten uit de enquête naar voren gekomen. Ze staan niet open voor andere talen, zijn zuinig en geven weinig fooien. Ook scoren Fransen slecht op het gebied van beleefdheid en hun houding. In de onderste regionen van de lijst net boven de Fransen staan de Spanjaarden en de Grieken. Tot de luidruchtigste reizigers behoren de Spanjaarden, Italianen, Amerikanen en Australiërs.

Nederlanders zuinig

Nederlandse reizigers hebben een prima zesde plek weten te bemachtigen. Ze staan echter net boven de Fransen wat betreft zuinigheid, net zoals de Britten.

Japanner beste toerist

De Japanner is tot 's werelds beste toerist uit de bus gekomen, ondanks dat ze vaak niet bereid zijn de lokale taal te leren. Hotelpersoneel vindt Japanners schoon, beleefd, rustig en niet klagerig. Na Japan volgen Groot-Brittannië, Canada en Duitsland.


Bron: Expedia.com