Frankrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ergste toerist: de Fransman!

Gepubliceerd: 10 jul 2009
6

Wat wij Nederlanders eigenlijk altijd al hebben geweten, is nu officieel bevestigd: de Fransen zijn de ergste toeristen ter wereld. Ze scoren het slechtst op beleefdheid en fooien.

Dit is gebleken uit een enquête van Expedia die is gehouden onder 4.500 hotels wereldwijd. Hotelpersoneel werd gevraagd om toeristen uit 27 verschillende landen te beoordelen op onder andere hun gedrag, manieren, gulheid, de bereidheid om de lokale taal te spreken en de gewilligheid om de lokale keuken te proberen.

Fransen zijn horrible

Franse reizigers zijn als slechtsten uit de enquête naar voren gekomen. Ze staan niet open voor andere talen, zijn zuinig en geven weinig fooien. Ook scoren Fransen slecht op het gebied van beleefdheid en hun houding. In de onderste regionen van de lijst net boven de Fransen staan de Spanjaarden en de Grieken. Tot de luidruchtigste reizigers behoren de Spanjaarden, Italianen, Amerikanen en Australiërs.

Nederlanders zuinig

Nederlandse reizigers hebben een prima zesde plek weten te bemachtigen. Ze staan echter net boven de Fransen wat betreft zuinigheid, net zoals de Britten.

Japanner beste toerist

De Japanner is tot 's werelds beste toerist uit de bus gekomen, ondanks dat ze vaak niet bereid zijn de lokale taal te leren. Hotelpersoneel vindt Japanners schoon, beleefd, rustig en niet klagerig. Na Japan volgen Groot-Brittannië, Canada en Duitsland.


Bron: Expedia.com

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Het lijkt erop dat de Russen inmiddels een beetje beginnen te wennen en dat zij zich langzamerhand wat beter gaan gedragen. In ons laatste hotel waren best wel wat Russen aanwezig maar daar was zowaar zelfs een gesprek mee te voeren. Luidruchtig waren ze niet. Ondanks dat ze meer drank dan gemiddeld aankunnen, heb ik er weinig last van gehad.

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Laatst weer een keer in Egypte geweest. De ergste en asociaalste toeristen zijn daar de Egyptenaren die ooit verhuisd zijn naar een westers land en terug in Egypte komen om vakantie te vieren. De onbeschofte manier waarop zij hun voorheen landgenoten behandelen lijkt wel alsof zij hun slaaf moeten zijn.

Geert

Door: Geert • Geplaatst op

Fransen douchen ook maar 1 keer per week. Stinken joh!

globetrottertje Suus

Door: globetrottertje Suus • Geplaatst op

Niet dat alle Nederlandse toeristen zich in het buitenland netjes gedragen, maar Franse toeristen in Franstalige landen (bv. Marokko) dat is pas erg! Omdat ze zich dan verstaanbaar kunnen maken in hun eigen taal, voelen ze zichzelf nogal wat. Franse toeristen gedragen zich behoorlijk arrogant en asociaal t.o.v. andere (niet-Franstalige) toeristen en vertikken het om ook maar een woordje Engels te spreken, terwijl ze het wel op school leren. Zut alors!!!

felicevanzanten

Door: felicevanzanten • Geplaatst op

inderdaad, waar is het voledige onderzoek..? Wat dacht je van Israeliërs...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.