Skiseizoen geopend! image
PatrickF

Skiseizoen geopend!

Dankzij de vroege sneeuwval dit jaar is het skiseizoen al geopend. Vorig weekend gingen bij Tignes en Les Deux Alpes in het zuiden van Frankrijk de eerste pistes open. Sindsdien hebben al ruim tweeduizend mensen de sneeuw getrotseerd.

Spetterend openingsseizoen
De pistes doen er alles aan om toeristen te lokken. Komende week hebben skiclubs allerlei cursussen gepland om hun medewerkers bij te spijkeren. Ook zijn de trainingen voor het wedstrijdseizoen al van start gegaan. Dit weekend vindt bijvoorbeeld in Les Deux Alpes de negentiende editie van het wereldkampioenschap snowboarden plaats.
Een ander leuk festival is de Boarderweek, van 13 tot 20 december. Tijdens dit vooraanstaande wintersportfestival komen 10.000 skiërs en snowboarders uit heel Europa samen in Val Thorens. Op het programma staan freestyle ski- en snowboardwedstrijden, exposities, gratis boardtests, een freestyle motorcross-show op sneeuw en een ‘easy fun’-park waar je van alles kunt leren onder begeleiding van profs.

Dure grap
Helaas wordt het skiën wel weer duurder. Vooral in Zwitserland, vanwege de stijging van de Zwitserse frank. Het duurste skigebied in Europa ligt dan ook in Zwitserland, op de grens bij Zermatt-Cervinia. Hier kost een skipas € 257. In Frankrijk worden de skipassen gemiddeld 4 procent duurder.
Het skiseizoen loopt zeker nog tot en met Pasen, op 12 en 13 april 2009.