Brand in Kanaaltunnel image
PatrickF

Brand in Kanaaltunnel

In de Kanaaltunnel staan nog steeds twee treinwagons in brand, maar het vuur is onder controle. Duizenden mensen zijn door het uitvallen van de treindienst gestrand.

De brand
Een pendeltrein die gisteren in de Kanaaltunnel vanuit Groot-Brittannië op weg was naar Calais vatte vijf kilometer voor Calais vlam. Dit kwam doordat het remsysteem van een vrachtwagen oververhit raakte. Het vuur sloeg over op een gekantelde vrachtwagen met giftige stoffen die op de trein stond en de brand escaleerde.
Zes mensen raakten lichtgewond en 32 passagiers werden geëvacueerd waarop het treinverkeer werd gestaakt. Het vuur is moeilijk te doven en twee treinwagons staan nog steeds in brand. Meer dan driehonderd Britse en Franse brandweerlieden hebben vannacht geprobeerd het vuur te doven maar de hitte in de tunnel, die inmiddels is opgelopen tot 1000 graden Celsius, maakt het de brandweerlieden erg moeilijk.

Noordtunnel blijft voorlopig gesloten
Een woordvoerder van de Eurotunnel liet weten dat de treinverbinding vandaag nog gesloten zal blijven. Tot die tijd kun je natuurlijk altijd met de boot of het vliegtuig reizen. Boek nu je vliegreis via www.columbusmagazine.nl/tickets. De noordtunnel, waar de brand uitbrak, blijft volgens hem enkele weken dicht, maar de zuidtunnel liep geen enkele schade op. Het is de derde brand in de tunnel sinds de opening in 1994.