Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noorderlicht safari naar Lapland

Lapland,
Finland


In Tromsø hebben we een Noorderlicht-safari geboekt. De eerste dag in het hoge Noorden gaan we gelijk op jacht!

Eerst worden we voorzien van warme pakken, extra sokken, enorme schoenen en wanten aangemeten, waarna de zoektocht kan beginnen!

Overal langs de kust is het zwaar bewolkt en de kans dat het nog open gaat trekken deze avond is nihil. We speuren onderweg de luchten af naar een gat in de bewolking. De voorspellingen zijn dat er net over de grens bij Finland rond 21.00 uur een gat in de bewolking gaat komen, dus die kant rijden we op, meer dan 3,5 uur rijden....

Om 21.00 uur zijn we net de grens over en daar verschijnt ze dan, het Noorderlicht! Een magische zoektocht is toch geslaagd! We stoppen, er wordt een vuurtje gemaakt, maar het mooiste, we genieten meer dan 2,5 uur van het dansende licht over een besneeuwd landschap!

Moe maar zeer voldaan vallen we direct in slaap om 4.00 uur 's morgens!

We zijn met Active Tromsø op pad geweest. Zij doen echt heel veel moeite om voor hun gasten het Noorderlicht te vinden, en zelfs op een bewolkte dag (zoals bij ons) weten ze de avond toch te laten slagen! Ze rijden in een kleine busjes en dus nooit met heel veel personen op dezelfde plek!