Finland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

New York ultieme kerstreis?

Gepubliceerd: 27 nov 2007
0

Morgen worden de lichtjes van de enorme kerstboom op Rockefeller Center (New York) aangestoken. Kerst in New York staat bij veel reizigers op het wenslijstje. Maar is een kerstviering in the Big Apple nu eigenlijk wel een aanrader?

Morgen worden de lichtjes van de 9.000 kilo wegende kerstboom op Rockefeller Center in New York aangestoken. De boom is ruim 25 meter hoog en 14 meter breed. De komende weken zal de stad haar jaarlijkse metamorfose ondergaan: de stad is geheel verlicht, de etalages bij Macy’s zijn een attractie op zich en mensen vliegen elkaar letterlijk in de haren om de mooiste kerstcadeaus te bemachtigen. Dit tot frustratie van de shopmedewerkers, die rond kerst zelfs in therapie mogen op kosten van de zaak. De kerstgekte stijgt sommige klanten blijkbaar naar het hoofd.

Het is jammer dat je jou droomkerst moet delen met 45,5 miljoen andere bezoekers. Fifth Ave is natuurlijk het hart van de stad, maar als je de mensenmassa een beetje wilt ontlopen, ga dan richting Central Park en geniet van Glühwein op de kerstmarkt. Of zet de wekker op kerstochtend om 08:00 uur en ga dan de stad in. Je hebt New York dan bijna voor jezelf alleen!

Blijf je deze kerst in eigen land, dan kun je op de buis ook getuige zijn van de kerstdrukte in New York, waar chef-kok Herman den Blijker een typisch New Yorks kerstmaal bereid, met oesters, kalkoen en als dessert een cheesecake. Hij reist ook af naar Lapland en Schotland, waar hij de bekendste chefs van deze landen ontmoet en onderwezen wordt in de lokale kerstkeuken. Vanaf dinsdag 5 december wekelijks, 21.30 uur, RTL 4.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Finland artikelen
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Dit zijn de 10 vrolijkste landen ter wereld

21 okt 2016, Ben je op zoek naar een mooie reisbestemming met vrolijke inwoners? Het 2016 World Happiness Report van de Verenigde Naties helpt je een handje. Zij maken jaarlijks een lijst van de landen met de meest gelukkige inwoners en ja daar staat Nederland...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.