Finland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dorp Kerstman te koop

Gepubliceerd: 25 mrt 2009
0

Of de kinderen dit jaar met kerst nog cadeautjes in hun sok of onder de boom vinden, is nog maar de vraag. De kredietcrisis heeft namelijk ook bij de goede man toegeslagen.

Net als de andere landen in Europa, lijdt ook Finland, het thuisland van de Kerstman, onder de kredietcrisis. Finse kranten melden nu dat het land zelfs het thuisdorp Joulupukin Pajakylä van de jovele goedheiligman in de verkoop gaat zetten.

Met de kerstman op de foto
Het themapark, dat in Lapland op de poolcirkel bij de stad Rovaniemi ligt, werd in 1998 geopend. Bezoekers kunnen op de foto gaan met de Kerstman en in de winkels zijn allerlei kerstspullen te koop. Alle post die in het dorp op de bus wordt gedaan, krijgt bovendien een stempel van de Kerstman.

Financiële problemen
Joulupukin Pajakylä is één van de grootste toeristische trekpleisters van Finland en kan rekenen op ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar. Desalniettemin kampt het themadorp al sinds de opening met financiële problemen. Finland heeft zelf 32 procent belang in het park. Dit aandeel zal waarschijnlijk overgedragen worden aan Santa Holding, dat dan met 56 procent de grootste aandeelhouder wordt. Het bedrag van de transactie is niet bekend.

Foto door gosie.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Finland artikelen
Reisnieuws
De meest en minst corrupte landen van de wereld zijn…

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Reisnieuws
In een van deze 10 unieke ijshotels kun jij slapen

26 dec 2016, Cool, slapen in een ijshotel! De redactie van Columbus tipt er tien, van Slovenië tot Canada. Lopen de rillingen al over je rug?

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.