Estland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Estland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Estland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Estland, kun je zien waar je het best in Estland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Estland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Langlaufen

Er wordt wel eens gezegd dat een Est met langlauflatten onder zijn voeten geboren wordt. Het is de nummer een buitensportactiviteit van Estland. Onder meer in Tallinn (Nomme) is een speciale route aangelegd voor langlaufers. Vier kilometer lang sneeuw om je op uit te leven.

Natuurparken

Estland heeft een aantal bekende natuurparken, zoals het nationale park Karula, Lahemaa, Matsalu, Soomaa en Vilsandi. De bekendste zijn Karula en Lahemaa. Karula werd speciaal opgericht om een landschap met veel meertjes en boerderijen te beschermen. Het overgrote deel van het park is met bossen overdekt. Lahemaa betekent letterlijk ‘land der baaien’, dit kustgebied bevat voornamelijk kliffen en bossen.

Tallinn

De hoofdstad van Estland heeft een middeleeuws centrum dat nog voor drie kwart ommuurd is. De torens, steegjes en terrassen zijn ronduit sprookjesachtig. In Tallinn wonen 400.000 mensen, een derde van de gehele bevolking van het land. Ook het stadhuis stamt nog uit het einde van de middeleeuwen en is daarmee het oudste van Noord-Europa. De stad bevat verder een overvloed aan monumenten.

Wintersport

Naast de volkshobby langlaufen is er in Estland nog veel meer sneeuwpret. Ook voor skiën, snowboarden, sneeuwscooters en après-skiën ben je hier aan het goede adres.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Estland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Estland