München

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

München image

Mannertag in München

München
Duitsland
Awesomemore

Mannertag in München

2 juni is het weer zover: Hemelvaart. In München betekent dat Mannertag! Vlakbij Marienplatz klinken de klanken van Heino en Denny Christiaan muziek. Er zijn grote hoeveelheden lederen broeken op straat en hoedjes met veren, beenwarmers, blouses en natuurlijk mannen. Met of zonder snor en het zijn er veel.

Mannen in München verzamelen zich, gekleed in lederhosen met vriendenclubs om te drinken onder het genot van traditionele muziek. De vrouwen zie je ook, maar dan als Tiroler maedeln. De sfeer is goed, zeker in het gigantische stadspark van Munchen: de Englisher Garten met haar landentuinen (Chinees, Japans), wild stromende beek inclusief watervalletje, bos, ligweiden, heuvels, ijskramen en....biergarten.

Heel München, oud, jong, alleen, met vrienden, als stel, Duits, buitenlands, gay of hetero, is in het park. Af en toe ligt of staat er tussen de mensen zomaar een naakte man. Liggend op het gras, of gewoon met een biertje tussen tientallen andere mensen in het beekje.

In de biergarten gaat het er op Mannertag gemütlich aan toe. Glazen van 2 kilo worden gevuld met koud bier, er zitten wel 1000 mensen samen te drinken aan lange tafels en ze zijn gewapend met curry worsten, pretzels of eten uit meegenomen manden.

Op de eerste verdieping van de Chinese pagode staat een orkest dat om de 2 nummers Ein Protzi! Inzet. Hoe langer je er zit, hoe hoger de glazen bij het nummer worden gegeven en hoe harder er wordt meegezongen.

Mannertag is een light-versie van de Oktoberfesten. Minder laveloos maar wel zo gezellig.

Foto's

2bad8.jpg
2bad8.jpg
Awesomemore
fe05d.jpg
fe05d.jpg
Awesomemore
91706.jpg
91706.jpg
Awesomemore