Frankfurt

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Frankfurt image

Frankfurt is vet

Frankfurt
Duitsland
Awesomemore

Frankfurt is vet

Frankfurt vet? Wel als het over eten gaat. Maar vet als in ‘helemaal de bomb!”? Niet echt als het over de gevolgen van echte bommen gaat. Maar wat is Frankfurt dan wel? Ik zou zeggen het Rotterdam van Duitsland. Geen Manhattan aan de Maas maar Mainhattan. Frankfurt heeft de Euro, Rotterdam heeft een haven, maar verder hebben beide plaatsen veel met elkaar gemeen. Zowel Eintracht Frankfurt als Feyenoord beleefden bijvoorbeeld een teleurstellend seizoen.

Frankfurt was een historisch gegroeide stad, maar net als in Rotterdam schreef de oorlog een nieuwe geschiedenis voor Frankfurt. De kraters die de bommen sloegen zijn gevuld met puin. En op het puin bouwde de Frankfurters wolkenkrabbers die op hun beurt gaten slaan. Niet in de grond, maar in de lucht.

De skyline van Frankfurt is imposant. Bijna Amerikaans met net als in de VS aan de randen van die wolkenkrabbers een rafelrandje. Veel seksshops en louche barretjes die nieuw licht werpen op de naam Frankfurter Worst.

Chillen gebeurt in de hoofdstad van de Euro op de bierschepen die schuimen op de Main en ’s avonds uitnodigend met hun lichtjes twinkelen. Aan de oevers van de Main is het prettig toeven. Duitsers snappen de meerwaarde van een rivieroever in een stad.

Architectuur is ook een aantrekkelijke kant van Frankfurt. Na historisch buurten bij het Goethe Haus, is het modern slenteren door de Frankfurter variant van de Rotterdamse Kop van Zuid, het Amsterdamse Java-eiland en het Maastrichte Wieck. De samenhang die in de Frankfurter binnenstad nog ontbreekt is op de oude industriële kades van Frankfurt gevonden.

Een Frankfurter avond in een lokaal restaurant kan uitlopen op een levensgevaarlijke ervaring wanneer je in opperste staat van assimilatie een schnitzel van het huis besteld. Met een beetje fantasie zie op de top van de vleesberg een sherpa staan.

Alles in Frankfurt is hoog en het lokale schnitzelgebergte met daarop eeuwige sneeuw in de vorm van kaas bewijst dat nog maar eens.

Foto's

31d86.jpg
31d86.jpg
Awesomemore
31d86.jpg
31d86.jpg
Awesomemore
7e1cb.jpg
7e1cb.jpg
Awesomemore
7e1cb.jpg
7e1cb.jpg
Awesomemore
e2e5d.jpg
e2e5d.jpg
Awesomemore
e2e5d.jpg
e2e5d.jpg
Awesomemore