Beste hotspots voor citytrip Düsseldorf image
Lkoedam

Beste hotspots voor citytrip Düsseldorf

Het is weekend, dus voor ons de hoogste tijd voor het delen van de leukste citytrip-tips! Op slechts twee uurtjes treinen vanuit hartje Nederland, onder de rook van het Ruhrgebied, ligt een van de leukste steden van Duitsland: Düsseldorf. Columbus Travel laat enkele locals aan het woord over hun favoriete hotspots.

De hoofdstad van de belangrijke deelstaat Noordrijn-Westfalen dankt haar naam aan het riviertje de Düssel dat hier in de Rijn uitmondt. Van oudsher zorgt al dat water voor veel bedrijvigheid en in Düsseldorf zitten dan ook veel banken, telecommunicatie- en modebedrijven. Die hebben op hun beurt weer gezorgd voor fantastische kunstinstellingen, leuke winkels en uitmuntende restaurants.



Als de carnavalminnende bevolking in Duitsland eenmaal begint aan een cocktail of een Altbier, gaan al snel de designerjasjes uit en kan het feest beginnen. Omdat het centrum zo compact is, zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Binnen de gebaande paden zijn de Altstadt en Medienhafen buurten om niet te missen, maar voor een authentiekere ervaring bezoek je de hipsterwijk Flingern of het chique Oberkassel, aan de linkeroever van de Rijn.



Als toerist blijf het soms lastig om de bijzondere plekjes te vinden. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal locals naar hun favoriete hotspots gevraagd.



1. Restaurant What’s Beef?!Lekkere burgers in restaurant What’s beef?! (Foto: Nicola Walbeck)



Stephanie Njenga: ‘Voor een snelle lunch met een Amerikaans tintje ga ik naar What’s Beef?! Het is een van de beste plekken voor een burger in de stad. Ook de vegaburger, huisgemaakte limonade, milkshakes en knapperige frietjes zijn niet te versmaden. Neem wel cash geld mee, want pinnen kan hier niet.’ What’s Beef?!, Immermannstrasse 24, whatsbeef.de.



2. Rheinstrand De Neuer Zollhof-gebouwen nabij het het Rheinstrand. Foto: Frank Friedrichs. (© Columbus Travel 2015)



Alix HV en Josh O’Neal: ‘Wij houden van het Rheinstrand. Dit kleine strand ligt midden in de stad, maar is nooit te druk. Nadat je de door architect Frank Gehry ontworpen Neuer Zollhof-gebouwen hebt bewonderd, ga je over de voetgangers-brug (Parlamentsufer) en loop je langs het strand totdat je de perfecte spot hebt gevonden. Neem een kleedje, een picknickmand en drankjes mee en je hebt een heerlijke middag aan de rivier.’



3. Warenhuis BreuningerDure modemerken in het chique warenhuis Breuninger. Foto: Uwe Spoering. (© Columbus Travel 2015)



Stephanie Njenga: ‘Ontdek de wereld van Valentino, Jimmy Choo en andere designers bij Breuninger. In dit enorme warenhuis gaat mijn fashionistahart altijd weer sneller kloppen bij de modeafdeling en de make-upstands van Tom Ford, Bobbi Brown en Mac. Pièce de resistance is de eerste verdieping, met meer dan vijfentwintigduizend schoenen.’ Breuninger, Königsallee 2, breuninger.com.



4 Kunst im Tunnel De lange tunnel onder de Rheinuferpromenade. Foto: Ivo Faber. (© Columbus Travel 2015)



Gerd Korinthenberg: ‘Onder de Rheinuferpromenade vind je Kunst im Tunnel, een grote tunnel waar jong en regionaal talent de mogelijkheid krijgt om moderne kunst te exposeren. Het zijn altijd tijdelijke tentoonstellingen; er is elke maand wel weer iets nieuws te zien.’ Kunst im Tunnel, Mannesmannufer 1b, kunst-im-tunnel.de.



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)



Lees de hele reportage over Düsseldorf in editie 53 van Columbus Travel.