Bonn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bonn image

Bonn

Bonn
Duitsland
Smalfait

Hoezo "verwenarrangement" ???

Een tijdje terug wilden we eens een relaxed weekendje weg. Niet teveel doen als wat wandelen en stadje bezichten en lekker even uitrusten en genieten.

Bij een grote bekende Nederlandse reisorganisatie boekten we een mooi (maar groot) hotel in Konigswinter (vlakbij Bonn) inclusief verwenarrangement.Het verwenarrangement bestond uit:

een halve dag rondvaart
een treinritje naar boven op een berg.
een high-tea in plaatselijk theehuis
een candle-light diner in het sfeervolle restaurant van het hotel.

Zogezegd zogedaan en op naar Konigswinter. Hotel groot maar netjes, kamer ook heel groot en prima.

We waren erachter dat bovenop de berg waar het treintje ons zou brengen het goed wandelen zou zijn dus op naar het treintje. Helaas........Treintje is in onderhoud. Tja, dan ook maar te voet naar boven.
Bovenop wandelen was wel te doen maar niet lang dus uiteindelijk stonden we rond de middag al weer beneden.

Maar goed, we hadden ook een ticket voor de rondvaartboot. Langs het water gewandeld richting boot. Helaas........bordje bij de boot: In verband met de weinige toeristen zou de boot tijdelijk niet uitvaren.

Onszelf verder vermaakt in het stadje zelf en in het zwembad van het hotel.

Volgende dag naar Bonn. Heel de dag goed doorgebracht en het leek ons wel leuk om 's avonds dan het Candle-light diner te doen. Helaas.........De ruimte die normaal gebruikt werd voor dit diner was heel de week geresveerd voor een grote groep gasten. We werden dus in een hele grote, niet echt heel gezellige eetzaal gezet. Met 1 kaarsje op tafel, dat moet gezegd.

Het vervolg van dit verwenarrangement laat zich natuurlijk al raden.
Bij aankomst van het theehuisje bleek dit wegens verbouwing te zijn gesloten.......

We hebben leuke dagen gehad maar een verwenarrangement? Nee.....dat zullen we niet snel meer boeken. Als je zelf op zoek gaat zijn er zeker net zulke leuke dingen te vinden (zo niet nog leuker) en je weet zeker dat je niet voor gesloten deuren staat.