Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Die Besten Blicke Auf Berlin.

Berlijn,
Duitsland


Eigenlijk is dit een dubbele tip !!

Je zult het nog niet in een boekje vinden en de meeste toeristen in Berlijn zullen het niet weten, maar echt het mooiste uitzicht over Berlijn vind je bij het “Panoramapunkt” op de Potsdamer Platz.
Natuurlijk heb je ook een prachtig uitzicht vanaf de “Fernsehturm” of vanuit de glazen koepel van de Reichstag, maar persoonlijk vind ik het uitzicht vanaf de Potsdamer Platz het mooist. Vooral omdat dit platform midden in het oude Berlijn ligt.
Het gebouw staat in de Leipziger Strasse en is sinds 2010 toegankelijk voor toeristen. In 20 seconden brengt de snelste lift van Europa je naar een platform op een hoogte van 100 meter. Boven aangekomen weet je niet wat je ziet.
Je kunt helemaal rond het gebouw lopen zodat je Berlijn van alle kanten kunt bekijken. Wat je allemaal kunt zien ?
De Reichstag, de Brandenburger Tor, het Holocaust Denkmal, maar ook de Berliner Dom, de Neue Synagoge, het Rotes Rathuis, de Deutscher en Franzosische Dom op de Gendarmenmarkt, enz., enz. !
Teveel om op te noemen, zeg maar alle highlights van Berlijn.
Binnenkort zal dit uitzichtpunt wel in alle boeken vermeld staan.

Ben je toch op de Potsdamer Platz ga dan vooral ook naar het BLUEMAX Theater.
Hier krijg je een internationale show van de Blue Man Group. Deze blauwe mannen zijn geweldig om te zien. Je verveelt je geen moment. Ga je op een van de eerste rijen zitten dan krijg te tijdens de voorstelling een poncho om, vanwege alle verf waarmee gespoten wordt …geweldig !!!
Buiten Berlijn hebben ze ook een theater in Chicago, New York en Tokyo.

Voor meer informatie over het uitzicht zie: www.panoramapunkt.de
Wil je een keertje naar het Bluemax Theater kijk dan op www.bluemangroup.de