Berlijn Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Citytrip tips Berlijn

Gepubliceerd: 31 dec 2010
0

Tijdens een citytrip is er niks vervelender dan de halve dag door te brengen in de rij. Je wilt toch wel meer zien van de stad dan alleen het achterhoofd van de persoon voor je? Hoe ontwijk je de rijen in...


Berlijn
Er is een hoop te zien in Berlijn. En vooral bij de topattracties is het ontzettend druk. Maar er zijn manieren om de drukte te omzeilen.


Tip 1. Zonder rijen naar de Reichstag

Dé plek waar je moet zijn geweest in Berlijn is natuurlijk de Reichstag. Maar ook hier staan de hele dag door rijen, rijen en rijen. Soms moet je een paar uur in de voor je de glazen koepel kunt betreden. Maar nu niet meer! Voortaan ga je gewoon via het restaurant boven de Reichstag. In het weliswaar wat duur restaurant, pak je eerst even een lunch en dan sta je via een filevrije deur zó voor de koepel.
Sla je de lunch liever over, dan is het aan te raden om het gebouw óf om 09.00 uur 's te bezoeken óf na 20.00 uur. Je kunt tot 22.00 uur het gebouw nog betreden en dan sluiten ze de boel om middernacht af. Zo kun je toch nog in alle rust de Reichstag zien.


Tip. 2 Snel de TV-toren in

Ook bij de 368 meter hoge TV-toren is het druk. Net zoals bij veel bezienswaardigheden, geldt ook hier de tip dat je de spitsuren moet vermijden. Die zijn hier in de middag. Dus je gaat vroeg uit de veren om er bij openingstijd (10.00 uur) te zijn of laat naar bed omdat je tot op het laatste moment hebt gewacht om naar binnen te mogen. De toren sluit namelijk om middernacht. In de toren zit overigens ook een restaurant dat langzaam ronddraait: zo heb een fantastisch uitzicht over heel Berlijn.


Tip 3. Gratis geschiedenis

De dames en heren in de rode shirtjes van New Berlin Tours bieden gratis rondleidingen aan door de stad (fooi wordt wel gewaardeerd). Goede schoenen zijn een aanrader, de stadsrondleiding duur namelijk 3,5 uur. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden in Berlijn zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie, maar ook minder bekende zoals de voormalige bunker van Hitler. Bij elk monument wordt er iets verteld over de geschiedenis. De toer wordt vijf keer per dag aangeboden om 09.00 uur,11.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur, verzamelpunt is de Starbucks op Pariser Platz.


Foto door: Kirstenveelo.reisreporter.nlHeb jij nog tips om wachtijen te voorkomen? Of heb je nog andere handige weetjes over Berlijn? Columbus is benieuwd naar jouw tips! Laat het ons weten via het opmerkingen veld hieronder.


Meer tips over:Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Handige Tips
De leukste industriële hotspots van Europa (deel 1)

10 sep 2016, Waar vroeger schoorstenen rookten en producten van de lopende band rolden, bouwen nu muzikanten feestjes en koken Michelin-chefs de sterren van de hemel. Industrieel erfgoed dat nieuw leven is ingeblazen als culturele hotspot is een must tijdens j...

0
Bizar
Oooh! Deze toeristische attracties zijn dus gewoon fake!

30 jul 2016, Toeristische attracties vind je overal ter wereld. Maar hoe geloofwaardig zijn sommige van deze plekken? Hoe vaak wordt de geschiedenis niet verdraaid om een plek interessanter te maken? Bij deze 6 attracties kloppen er in ieder geval een aantal z...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.