Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Van rode dood tot groen leven

Gepubliceerd: 23 mei 2008
0

Het IJzeren Gordijn scheidde in vroegere jaren het communistische Oosten van het kapitalistische Westen met behulp van mijnen, prikkeldraad, politiehonden en soldaten. Deze strook van dood en verderf blijkt echter ook een schat aan natuur en wildlife te herbergen.

Vredessymbool
Zeldzame diersoorten die hier voorkomen, zijn onder andere de reiger, otter en de zwarte ooievaar. Wanneer de plannen goedgekeurd worden zal de "Iron Curtain Trail", dat loopt van het meest noordelijke puntje van Scandinavië tot het zuiden van Bulgarije, het langste natuurreservaat ter wereld worden. "De Iron Curtain Trail is een bijzondere manier om vrede en eenheid te eren", zegt wildlife bioloog Liana Geidezis, projectmanager voor Bund, een van Duitslands meest vooraanstaande organisaties voor behoud van de natuur. "Het zal het belangrijkste milieusymbool van de eenentwintigste eeuw worden".

VN Conferentie
Er is echter nog weinig gedaan om het gebied wettelijke bescherming te geven. In Hongarije worden sommige delen van het natuurgebied met bulldozers compleet weggevaagd. Ook in Duitsland kunnen de verschillende milieuorganisaties en de overheid het niet eens worden. Aanstaande maandag begint de conferentie van de Verenigde Naties over biodiversiteit in Bonn. Bund's voorzitter, Hubert Weiger, vertelde het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Duitsland moeilijk zal kunnen rechtvaardigen waarom het nog geen akkoord heeft kunnen bereiken over het beschermen van zo'n belangrijk en essentieel natuurgebied.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Reisnieuws
City-tips! Eropuit met de bus voor onder de € 20

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Nelleke Noordervliet: ‘Laat dat fototoestel eens thuis!’

19 jan 2017, In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspireerd op haar eigen reiservaringen. We spraken haar over het verschil tussen een toerist en een re...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.