Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Van rode dood tot groen leven

Gepubliceerd: 23 mei 2008
0

Het IJzeren Gordijn scheidde in vroegere jaren het communistische Oosten van het kapitalistische Westen met behulp van mijnen, prikkeldraad, politiehonden en soldaten. Deze strook van dood en verderf blijkt echter ook een schat aan natuur en wildlife te herbergen.

Vredessymbool
Zeldzame diersoorten die hier voorkomen, zijn onder andere de reiger, otter en de zwarte ooievaar. Wanneer de plannen goedgekeurd worden zal de "Iron Curtain Trail", dat loopt van het meest noordelijke puntje van Scandinavië tot het zuiden van Bulgarije, het langste natuurreservaat ter wereld worden. "De Iron Curtain Trail is een bijzondere manier om vrede en eenheid te eren", zegt wildlife bioloog Liana Geidezis, projectmanager voor Bund, een van Duitslands meest vooraanstaande organisaties voor behoud van de natuur. "Het zal het belangrijkste milieusymbool van de eenentwintigste eeuw worden".

VN Conferentie
Er is echter nog weinig gedaan om het gebied wettelijke bescherming te geven. In Hongarije worden sommige delen van het natuurgebied met bulldozers compleet weggevaagd. Ook in Duitsland kunnen de verschillende milieuorganisaties en de overheid het niet eens worden. Aanstaande maandag begint de conferentie van de Verenigde Naties over biodiversiteit in Bonn. Bund's voorzitter, Hubert Weiger, vertelde het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Duitsland moeilijk zal kunnen rechtvaardigen waarom het nog geen akkoord heeft kunnen bereiken over het beschermen van zo'n belangrijk en essentieel natuurgebied.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Is gas geven op de Duitse autobahn voorbij?

25 apr 2017, Wie lekker, gratis door Duitsland wil crossen, moet snel zijn. De overheid is namelijk van plan om tol te gaan heffen voor toeristen. Je moet dus gaan betalen om over het Duitse asfalt te scheuren.

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.