Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Trein vs. vliegtuig

Gepubliceerd: 03 jul 2007
0

Op reis binnen Europa, vliegangst en geen zin om eindeloos in de auto te moeten zitten? Neem dan een keer de trein. In Nederland rijden de treinen nog niet op hele hoge snelheid, maar zodra je de grens voorbij gaat kan je met honderden kilometers per uur door Europa 'flitsen'.

Zowel reizigers als zakenreizigers zouden vaker de trein moeten pakken. Om dat aantrekkelijker te maken en de concurrentie met vliegreizen te vergroten gaan de Nederlandse Spoorwegen samenwerken met zes Europese bedrijven in België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze willen het hogesnelheidsnet beter benutten door een goede aansluiting van de treinen en door te zorgen dat alle internationale kaartjes te koop zijn in automaten. Het HSL-spoorwegennet wordt de komende jaren uitgebreid van vijfduizend naar vijftienduizend kilometer.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Is gas geven op de Duitse autobahn voorbij?

25 apr 2017, Wie lekker, gratis door Duitsland wil crossen, moet snel zijn. De overheid is namelijk van plan om tol te gaan heffen voor toeristen. Je moet dus gaan betalen om over het Duitse asfalt te scheuren.

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.