Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Trein vs. vliegtuig

Gepubliceerd: 03 jul 2007
0

Op reis binnen Europa, vliegangst en geen zin om eindeloos in de auto te moeten zitten? Neem dan een keer de trein. In Nederland rijden de treinen nog niet op hele hoge snelheid, maar zodra je de grens voorbij gaat kan je met honderden kilometers per uur door Europa 'flitsen'.

Zowel reizigers als zakenreizigers zouden vaker de trein moeten pakken. Om dat aantrekkelijker te maken en de concurrentie met vliegreizen te vergroten gaan de Nederlandse Spoorwegen samenwerken met zes Europese bedrijven in België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ze willen het hogesnelheidsnet beter benutten door een goede aansluiting van de treinen en door te zorgen dat alle internationale kaartjes te koop zijn in automaten. Het HSL-spoorwegennet wordt de komende jaren uitgebreid van vijfduizend naar vijftienduizend kilometer.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Reisnieuws
City-tips! Eropuit met de bus voor onder de € 20

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Nelleke Noordervliet: ‘Laat dat fototoestel eens thuis!’

19 jan 2017, In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspireerd op haar eigen reiservaringen. We spraken haar over het verschil tussen een toerist en een re...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.