Duitsland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Bodies expo met dieren

Gepubliceerd: 29 mrt 2010
0

De bekende Duitse anatoom Gunther Von Hagens, die een paar jaar geleden het wereldnieuws haalde met de Bodies tentoonstelling, komt met een nieuw project. Eerder stelde hij menselijke lichamen en lichaamsdelen tentoon, nu zijn het dieren die we tot in detail kunnen bekijken.

In de tentoonstelling ‘Körperwelten der Tiere’ zijn geheel ontlede geconserveerde dierenlichamen te bewonderen. Door de lichamen te ‘plastineren’ kunnen ze oneindig bewaard blijven. De tentoonstelling is te zien in de dierentuin van Neukirchen, Duitsland, tevens de plek waar de sommige van de dieren hun tijd doorbrachten toen ze nog leefden.

Plastineren

Het plastineren van een dierenlijf is een tijdrovende klus. De eerste stap is het doden van bacteriën in het lichaam door de organische verbinding formaline door het lichaam te laten gaan. Daarna verwijdert men de huid, vet- en bindweefsels met aceton. Vervolgens wordt het dier in een vacuüm ruimte geplaatst om de aceton goed in te laten trekken. Uiteindelijk wordt het lichaam weer in de goede vorm gebracht met behulp van draden, naalden en klemmen. Als alles in ‘model’ is gebracht wordt het lichaam gehard met gas, licht of warmte. Het plastineren van een mensenlichaam kost drieduizend uur en dat van een olifant maar liefst 64.000 uur.

Locaties

De tentoonstelling is in Neukirchen te bezoeken tot 2 mei 2010, daarna reist de expo door naar andere steden. Welke steden dit dan precies zijn is helaas (nog) niet bekend.
Foto's:© Gunther von Hagens, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany, www.bodyworlds.com

Lees meer over Duitsland in Columbus editie 19.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Duitsland artikelen
Reisnieuws
City-tips! Eropuit met de bus voor onder de € 20

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

1
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Interview
Nelleke Noordervliet: ‘Laat dat fototoestel eens thuis!’

19 jan 2017, In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspireerd op haar eigen reiservaringen. We spraken haar over het verschil tussen een toerist en een re...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.