Reisverzekering tegen regen image
Wilfried

Reisverzekering tegen regen

Is je vakantie weleens letterlijk in het water gevallen, omdat het voorspelde zonnetje niet ging schijnen? Dan is er nu een uitkomst: de mooi-weer-verzekering.

Vliegmaatschappij Lufthansa kampt met tegenvallende cijfers en probeert met ludieke acties klanten te trekken. Zo is de Sunshine ticket in het leven geroepen: voor iedere dag dat het regent op vakantie, kun je als klant € 20 schadevergoeding claimen, tot een maximum van € 200. Voor de verzekering betaal je zelf wel eenmalig zo’n € 20 extra.

Wetteronline

Zomaar beweren dat het geregend heeft, is er niet bij. De luchtvaartmaatschappij hanteert als bron www.wetteronline.de; als deze aangeeft dat er tenminste vijf millimeter per kubieke meter is gevallen op jouw vakantiebestemming, dan heb je recht op vergoeding.

Zonbestemmingen

De verzekering is alleen te boeken op vluchten die vanuit Duitsland vertrekken naar een geselecteerd aantal zonbestemmingen; bestemmingen zoals Amsterdam of Scandinavische landen staan niet op de lijst.

Winst

De goedkoopste tickets, naar bestemmingen binnen Europa, kosten inclusief verzekering €119. Wie dus meer dan 6 dagen regen heeft, kan winst maken op zijn reis. Al is dan nog wel de vraag of je dan zo’n plezierige vakantie hebt…

De actie loopt tot 8 november.


Foto door Beamoedt.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.