Login Reporter
Search Country
Columbus Travel Community Reisfoto's Columbus Droomreizen Webshop
 
Denemarken
Denemarken
Denemarken

Denemarken

 |  Alles  | 

Faroer Eilanden, ruige, stille, onbekende schoonheid

De Faroer eilanden, halverwege Schotland en IJsland verrassen met hun ruige schoonheid.
Een goed bereisbare eilandengroep met prachtige groene fjorden, idyllische dorpjes en vogelparadijs in een gebied ongeveer net zo groot als Nederland.
Een avontuurlijke doch rustgevende uitdaging voor iedere reiziger die de camera koestert.
Onderstaand globale informatie en links om meer te weten. Zie evt. mijn foto’s onder Denemarken.

>> Vervoer naar Faroer
De keuze is vliegen of varen. Op de boot kan je eigen auto, camper of caravan mee. Varen gebeurd vanuit Hanstholm of Elsbjerg in Denemarken. Een tocht van 31 uur (2 nachten) op een comfortabele boot. Je vaart o.a. tussen de Shetland eilanden door en passeert vele boorplatforms. In de zomer is de nachtelijk aankomst op de Faroer sprookjesachtig (middernachtzon). Het Faroese bedrijf Smyril Line verzorgt de dienst per moderne veerboot. Troll Travel is de Hollandse reisagent.
Zie de bekende sites voor info over vliegtickets.

* Indicatie kosten retour bij reis in juni/juli voor 2 personen, auto, 2p-binnenhut en 1x ontbijt en dinerbuffet = 1060 euro (hut kan goedkoper, zie calculatie programma op website Smyrilline, prijzen van 2010).

>> Vervoer ter plaatse
Faroer heeft een uitstekend wegennet. De voornaamste eilanden zijn met toltunnels aan elkaar verbonden. Verder is er een uitgebreide veerbootdienst. Voor fietsers liggen er genoeg sportieve uitdagingen. De Faroer zijn prima geschikt voor een meerdaagse fietstocht. Tot slot is er een prima netwerk aan openbaar vervoer maar is de ritfrequentie laag. Autohuren kan vanuit Torshavn.

>> Landschap en het weer
De Faroer kent echte fjorden. Hoewel de hoogste toppen net onder de 900mtr blijven waan je jezelf in een berglandschap. Afwisselend stijl en dan weer glooiend en vooral altijd groen. Door de grillige vorm van de eilanden groep zijn er ontelbare ontdekhoekjes en is na elke bocht het uitzicht weer anders.
Met regelmaat hangt er een dikke mist over de toppen wat letterlijk het beeld geeft dat men hier onder de wolken leeft. Circa 1 op de 3 dagen is zonnig te noemen. De mist voegt veel magie toe aan het gebied.

>> Overnachting
Er zijn voldoende hotels op het eiland waarbij de hoofdstad Torshavn vaak als uitvalsbasis dient. In de kleinere dorpen is vaak een overnachtingsmogelijkheid waarbij vooraf informeren verstandig is.
Reken al snel op zo’n 80 a 100 euro per nacht voor een 2pk. Uitzondering is het prima hostel van Torshavn waar je voor 21 euro p.p. kunt overnachten (incl. ontbijt). Het hostel ligt ideaal in het centum nabij de haven. Klik Hostel Torshavn voor mee info.

>> Attracties/Activiteiten
Hoofdattractie is natuurlijk het landschap. Daarnaast heeft elke eiland haar eigen karakter en zijn de Faroer een vogel en dolfijnen hotspot. Dat laatste is ook minder goed nieuws gezien de jaarlijkse griendenslachting op de eilanden.
De Westmana Birdcliffs (zie aparte tip) is een populaire excursie. Een dagtocht naar het afgelegen vogel eiland Mykines (zie blog) is een bijzondere ervaring alleen al door de vele papegaaiduikers. Klaskvik is de tweede stad van het land en kent met de berg Klakkur boven haar een geweldig uitzichtpunt. Er zijn dorpjes in afzondering, vaak met een eigen geschiedenis waaronder het knusse Gjogv. En verder kun je prima eilandhoppen en zijn er tal van wandelingen te maken. Torshavn is kleinschalig met gezellige terrassen rond de haven.

>> Reistijd en reisduur
De late lente en de zomer zijn de beste reistijden vanwege de vogels en de gedeeltelijke aanwezigheid van de middernachtzon. Ook gezien het onvoorspelbare weer op de eilanden ( vooral mist en motregen) is dit de beste periode. Een week biedt je voldoende tijd om alles rustig te bekijken.

>> Kosten
De Faroer zijn duur. Reken op bijna het dubbele van wat wij betalen voor je boodschappen. Goed uit eten is ca 50% duurder (alcohol nog meer). De pizzeria en snackbar zijn iets duurder dan bij ons. Ook de excursies zijn niet goedkoop. De Faroer vragen mogelijk wat minder uitbundigheid.

>> Link
Voor uitgebreide en overzichtelijke informatie per eiland zie: www.faroeislands.com

Info over deze foto met tip

Reisreporter TravelGoom
Aantal keer bekeken 73
Geplaatst op 14 okt 2010
Land Denemarken
Stad/Regio Algemeen
Categorie Bijzondere locatie
 
Alle foto's & Tips van deze Reisreporter
Waar ooit een bos stond rest nu een bomenkerkhof langs de Zeearendroute in de Oostvaardersplassen. Een genot voor fotografen zeker als de Konikpaarden er gra...
>>
De jongeman staat slim op de hoek van de straat daar waar de trappen naar de dagelijks markt van Meknes afdalen. En niet onbelangrijk, het brood was prima te...
>>
De tulpen zijn haast over de top. Toch vond ik nog een eenzame gele tulp omringt door witte vrienden tijdens een toer door de Noordoostpolder.
>>


antwan

Door: antwan • Geplaatst op 14 oktober 2010 23:45 uur

lijkt me een heerlijke plek. Lekker afgelegen, ruig en niet toeristisch. Top dus (maar kan waarschijnlijk niet op tegen de Falkland)

 
Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op 14 oktober 2010 20:36 uur

Kijk, zo hoort een tip nu te zijn, Schoolvoorbeeld van hoe het moet. Formatje gebruikt?

 
Lola

Door: Lola • Geplaatst op 14 oktober 2010 16:14 uur

Ik sluit me aan bij Gorke, geweldige tip, echt heel veel aandacht aan besteed met een uitstekend resultaat!

 
gorke

Door: gorke • Geplaatst op 14 oktober 2010 15:58 uur

Fantastische beschreven tip, van mij een rode ster!

 

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

          _______________________________________

Reisaanbiedingen Denemarken

Buro Scanbrit

Reis langs hoogtepunten
Reis langs hoogtepunten Deze rondreis brengt je langs de vele hoogtepunten, zoals de gletsjermeren, ijskappen, vulkanen, fjorden en walvissen. Ideaal voor families. Bekijk aanbieding
8 dagen vanaf
€ 979

_______________________________________


Rondreis Noord West IJsland
Rondreis Noord West IJsland Een ontspannen rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Je verkent het westen, noorden en zuiden van IJsland. Bekijk aanbieding
11 dagen vanaf
€ 789

_______________________________________


Wellness in de sneeuw
Wellness in de sneeuw Als je wilt ontsnappen aan drukte, is IJsland de plek om naartoe te gaan. Deze trip staat in het teken van relaxen en heerlijk genieten in een warmwaterbron. Bekijk aanbieding
4 dagen vanaf
€ 825

_______________________________________


Het ongerepte westen
Het ongerepte westen Bezoek het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden, een adembenemende afwisseling van hoge bergen en diepe fjorden met een zéér rijk planten- en vogelleven. Bekijk aanbieding
9 dagen vanaf
€ 1199

_______________________________________


Noorwegen en Denenmarken
Noorwegen en Denenmarken Deze afwisselende gezinsreis combineert Denemarken met de bergen en fjorden van Noorwegen. Bezoek de hoogtepunten van beide landen. Bekijk aanbieding
16 dagen vanaf
€ 559

_______________________________________