Denemarken bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Denemarken is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Denemarken zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Denemarken, kun je zien waar je het best in Denemarken naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Denemarken als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, is een stad met een elegante uitstraling. De link met Amsterdam is snel gelegd. Je vindt er een enorme variatie aan buurten, mensen, designwinkeltjes, restaurantjes en gezellige cafés. Een van de meest bezochte plekken in Kopenhagen zijn zonder meer Charlottenburg (het koninklijk paleis) en het beeld van de Kleine Zeemeermin die eeuwig wacht op haar geliefde prins en het Nyhavn kanaal.

Christianso

Op een eiland ten noordoosten van Bornholm staat het goed bewaarde fort Christianso. Het eiland heeft een ongerepte natuur en geeft je het gevoel mijlenver weg te zijn van de moderne beschaving. Het fort is gebouwd in de zeventiende eeuw en bestaat uit twee torens en een vuurtoren van waaruit je over het eiland uitkijkt.

De krijtkliffen van Mons Klint

Een van de meest spectaculaire uitzichten in Denemarken vind je bij de krijtkliffen van Mons Klint. De witte kliffen steken 128 meter scherp boven de azuurblauwe zee uit.

Trelleborg

Voor de liefhebbers van piratenverhalen zijn de Vikingen ook zonder twijfel een interessant hoofdstuk in de zeegeschiedenis. Trelleborg is het best bewaarde Vikingfort in Denemarken en heeft ook een museum.

Nationaal park Thy

Nationaal park Thy is het oudste en grootste nationale park van Denemarken en ligt aan de kust van Jutland. Hier zijn veel dieren te zien zoals edelherten, kraanvogels, en reeën. Langs de kust liggen veel overblijfselen van het bunkernetwerk uit de Tweede Wereldoorlog. Er liggen veel fiets- en wandelroutes in het park, maar een rit op een IJslands paard is ook een optie. Windsurfers kunnen terecht bij Klitmøller, een van de beste windsurfplekken van Europa.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Denemarken voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Denemarken