Denemarken Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Volksfeest leidt tot geboortegolf

Gepubliceerd: 28 jul 2008
0

Eind april worden op de Faeröer eilanden altijd opvallend veel baby's geboren. Volgens het statistiekbureau van de Deense eilandengroep komt dat door de nationale feestdag die negen maanden eerder wordt gevierd.

Het statistiekbureau zag dat exact veertig weken na het St. Olavs Feest elk jaar sprake is van een kleine geboortegolf. Het aantal geboortes schommelt dan rond de 385 en volgens de statistici is dat aantal aanzienlijk hoger dan in andere periodes. Blijkbaar duiken de eilandbewoners tijdens het feestgedruis massaal tussen de lakens.

St. Olav Feest
Het St. Olavs Feest wordt sinds 22 jaar gevierd op 28 en 29 juli en is de Faeröerse equivalent van onze Koninginnedag. St. Olav was een Noorse koning die het Christendom naar de eilanden bracht. Tijdens het feest gaat bijna de helft van de bevolking uit huis om zich in traditioneel kostuum uit te dossen, een grote roeiwedstrijd bij te wonen en/of daarna flink te gaan drinken.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Denemarken artikelen
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Evi Hanssen: 'Elk gebouw in Aarhus is een soort Pinterest- of Instagram-foto'

07 jan 2017, In onze Reisbucketlist vertelde presentatrice Evi Hanssen al over het Griekse eiland Gavdos. Maar er is nóg een bestemming die haar hart heeft gestolen: Denemarken. De aflevering die ze er opnam was al te zien in 3 Op Reis. Ze doet onder andere A...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.