Denemarken Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dolfijnslachting weer begonnen

Gepubliceerd: 11 mrt 2010
17

Op de Faeröer eilanden in Denemarken is de jaarlijkse wrede slachtparij van de dolfijnsoort grienden weer begonnen.

Men jaagde ooit op de grienden voor voedsel, maar tegenwoordig is de jacht een culturele traditie.

Jacht

Weing mensen weten dat dit ritueel op de Faeröer eilanden plaatsvindt. De dolfijnen zijn nieuwsgierig van aard en laten zich gemakkelijk benaderen door mensen. Tijdens de jacht drijven mannen in kleine motorboten de dieren naar een baai, waar het bloedbad begint. De grienden worden met scherpe haken in hun vel gesneden. Bij de oever worden ze uit het water gehaald om gedood te worden. De baai wordt zo in korte tijd een moordplaats, waar het water rood kleurt door de stervende grienden.

Traditie

Jaarlijks worden er honderden dolfijnen gedood tijdens het jachtseizoen. Deze slachtpartij is voor jonge mannen een belangrijke aangelegenheid om hun volwassenheid en mannelijkheid te bewijzen.

Overheid

De eilanden zijn een autonoom gebied binnen Denemarken. Het ministerie van de Faeröer eilanden stelt dat de grienden gedood worden om voedsel te verschaffen. Volgens de overheid leven de inwoners op het eiland van de visserij. Het is wettelijk nog steeds toegestaan voor de inwoners om op bepaalde soorten walvissen en dolfijnen te jagen.


Stoppen

Het slachten van de dolfijnen heeft volgens tegenstanders geen enkel doel. Zij menen dat de inwoners het voedsel van de grienden niet nodig hebben. Het vlees kan niet geëxporteerd worden, waardoor een groot deel van het vlees van de dolfijnen verloren gaat.


Wil je je uitspreken tegen de dolfijnenslachting? Teken dan de de petitie.
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Denemarken artikelen
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Evi Hanssen: 'Elk gebouw in Aarhus is een soort Pinterest- of Instagram-foto'

07 jan 2017, In onze Reisbucketlist vertelde presentatrice Evi Hanssen al over het Griekse eiland Gavdos. Maar er is nóg een bestemming die haar hart heeft gestolen: Denemarken. De aflevering die ze er opnam was al te zien in 3 Op Reis. Ze doet onder andere A...

0

Reacties van bezoekers Reageer

melvin

Door: melvin • Geplaatst op

deze mensen zijn ook geen echte mensen... zijn mensen zonder ziel.... als ik een choper had met kogels dat had ik deze deense honden neergeschoten zonder enige twijfel.... diep trieste flikkers zijn het...
japan is volgens mij al gestopt met jagen sinds 1986 geloof ik ... maar dat hun hier mee door gaan voor de eer .... en mannelijkheid .. afslachten moet je deze mensen zelf en een pijnlijke dood wensen

peace melvin

Kaatje22

Door: Kaatje22 • Geplaatst op

Hoe weerzinwekkend deze foto's ook zijn: deze slachting vindt NIET in Denemarken plaats dus het tekenen van een petitie die gericht is aan Denemarken is totaal zinloos!
Van een reisorganisatie mag verwacht worden dat men iets beter op de hoogte is!
De Faraoer eilanden zijn, net als de Nederlandse Antillen, autonoom en Denemarken heeft er dus (helaas) niets te zeggen.
Wie iets wil doen kan dit beter realiseren via SeaShepherd...

Elsbeth

Door: Elsbeth • Geplaatst op

Ik heb net de petitie getekend. Niet vergeten om te doen, anders zal dit nooit stoppen. Wat barbaars en afschuwelijk. Ze kunnen beter elkaar de hersens inslaan, dan pas heb je ballen dan zo'n laffe daad te plegen.

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

19637
Ongelooflijk dat dit nog steeds gebeurt, om op deze manier je mannelijkheid te moeten/willen bewijzen.

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Wat verschrikkelijk, heel erg dat dit nu in deze tijd nog gebeurt! Zo mag je niet met dieren omgaan!
Moet gestopt worden!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.