Cyprus

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Cyprus image

Cyprus

Cyprus
Europa
Soja

Kyoto (07.10. - 10.10.2008)

Op dit moment ben ik in Kyoto. Ik ben in Tokyo in de Shinkansen (sneltrein) gestapt en binnen 2 uur was ik in Kyoto. Mijn hotel, APA Hotel ligt in de buurt van Kyoto Station. Niet duur en schoon, er is zelfs een zwembad.
Kyoto is veel kleiner als Tokyo en minder druk moet ik zeggen.
Ik heb als eerste het Fushimiheiligdom bezocht, dat ligt iets buiten Kyoto, makkelijk te bereiken met de Keihan-Naralijn. Er staan honderden van Toriis die door zakenlieden geschronken zijn. Het is heel indrukkwekkend, het gaat de hele berg naar boven. De Toriis zijn ook te zien in de film " Memoirs of a Geisha".
Aansluitend ben ik met de bus (101) naar de gouden paviljoen gereden (Kinkaku-ji). Er moet entree betaald worden. Het was super mooi weer, dus de paviljoen was in zijn hele pracht te bewonderen. Een nadeel het was er harstikke druk, zodat je niet echt kunt genieten, van de mooie paviljoen. Dan ben ik lopend naar het keizerlijke park gegaan. Heb de gebouwen niet bezocht, was een beetje laat.
Vanuit het park ben ik naar Gion gelopen en heb het Yasakaheiligdom bezocht. Het is knallorange dus je kunt het bijna niet missen. Ben aansluitend nog door Gion gelopen. Hier vindt je nog de kleine huizen en het echte Japan. Er was ook nog hektik in Gion gezien er 2 branden waren en heel veel brandweer en politie op eens te vinden was. De zo rustige japaners waren opeens in hektiek.

Vandaag heb ik de fiosofenwandeling gedaan. Prachtig, een echte aanrader. Het was weer super mooi weer. Ben gestart bij de tempel Nanzen-ji en vandaar uit langs het kanaal aan verschillende tempels voorbij tot Ginkaku-ji (Zilveren Paviljoen). Helaas word deze op dit moment gerenoveerd, zodat je alleen de tuin kunt zien. Voor sommige tempels moet er entree betaald worden, is niet veel en wel de moeite waard. De wandeling is ongeweer 2 km lang. Je komt aan mooie huizen met mooie tuinen voorbij en heel veel kleine winkels met handwerk en cafes. Het is heerljik rustig. Aansluitend heb ik de Yasakapagode bezocht en de Ryozen Kannon. Ben een deel door oost-Gion en het Higashiyamagebergte gelopen. Ben door kleine straatjes gelopen met kleine mooie speziale winkeltjes en theehuizen en restaurants. Een echte aanrader.

Kyoto is echt een mooie stad met veel mooie tempels en de moeite waard om bezocht te worden en ook wat langer te blijven. Hier vindt je toch nog een beetje oud Japan en af en toe zie je ook een Geisha rond lopen.