Plovdiv

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luxe slapen waar Romeinen en Ooosteuropese leiders hun sporen nalieten

Plovdiv,
Bulgarije


Plovdiv is een must-see bestemming in Bulgarije met een oud centrum dat is aangemeld voor plaatsing op de werelderfgoedlijst. De bovenstad biedt in een compact formaat meer aantrekkelijke monumenten dan Sophia.

Aan het centrale plein in de benedenstad van Plovdiv ligt het [url="http://www.dedeman.com/us/hotels-resorts/home-page/dedeman-trimontium-princess-plovdiv.html" target="_blank"]Dedemann Princess [/url]hotel. Dit is een oud koloniaal Intourist hotel waar vroeger Oost-Europese partijbonzen kwamen slapen. Sinds het is overgenomen door de Turkse Dedeman-keten is het volledig gerestaureerd.

Er is nu een viersterren hotel ontstaan dat de oude spartaanse communistische luxe combineert met modern comfort.
De Communistische sfeer vind je terug in de zeer grote strakke gevel en de lange rechte gangen.
De moderne luxe merk je bij het uitgebreide ontbijtbuffet, de ontbijtzaal met glas in lood en de spa- faciliteiten. Naast betaalde voorzieningen vind je daar een groot binnenzwembad en een voorbeeldige fitnessruimte. Vooral het zwembad is bijzonder. De vloer van de loopruimte bestaat namelijk uit een authentieke Romeinse straat die onder Unesco-toezicht is gerestaureerd. De rest van het zwembad is ook in Romeinse sfeer ingericht. Een andere bijzonderheid voor een hotel in een stadscentrum is het grote buitenbad met ligstoelen.

Het allerbijzonderst aan het hotel is de prijs. Wij betaalden met een last-minute boeking 45 euro voor een twee-persoonskamer in het weekend en 49 euro voor doordeweek. Officieel is dat zonder ontbijt maar de receptie was in ons geval bijna beledigd toen we informeerden naar de aanschaf van ontbijtvouchers. Het ontbijt was natuurlijk inclusief!