Bulgarije bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Bulgarije is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Bulgarije zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Bulgarije, kun je zien waar je het best in Bulgarije naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Bulgarije als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Rila Mountains

Een hikerdroom wordt werkelijkheid in de indrukwekkende bergen van Rila. Er loopt een hiking route door de bergen naar het Rila klooster, waar je een paar dagen over doet, maar die sensationele uitzichten oplevert. Het Rila klooster diende in de tiende eeuw als toevluchtsoord voor kluizenaars, terwijl de Turken over het land heersten. In de veertiende eeuw is het klooster drie kilometer verplaatst naar zijn huidige locatie.

Madara Nationaal Historisch en Archeologisch Reservaat

De man te paard die op de Bulgaarse Stotinki munt staat, zie je terug in dit reservaat; de afbeelding is er in de achtste eeuw op een honderd meter hoge klif gekerfd. Ook vind je er een bijzondere grotkapel en een fort op een bergtop, met uitzicht over de stad Shumen.

Sofia

De hoofdstad Sofia – Grieks voor wijsheid – ligt in de grootste vallei van Bulgarije en heeft een oppervlakte van meer dan duizend vierkante kilometer. De stad kent verscheidene culturele hoogtepunten, zoals de Boyana kerk uit de middeleeuwen, de Alexander Nevsky kathedraal en het Ivan Vazov Nationaal Theater. Ook ligt er in de stad een groot aantal thermische - en mineraalbronnen.

Rozhen Monastery

Bovenaan een heuveltop in het zuidwesten van Bulgarije staat het dertiende-eeuws Rozhen klooster. Het is gebouwd in een zeshoekige vorm met in het midden een binnenplaats. Onderdeel van het klooster is een kapel, oude bakkerij, een eetzaal, een waterfontein en een toegangspoort. Veel muren in het klooster hebben kleurrijke schilderingen. Een bezoek aan het klooster is goed te combineren met een hiking route.

Tsarevets Fortress

De muren van een prachtig fort uit de twaalfde eeuw, Tsarevets Fortress, omgeven de overblijfselen van vierhonderd huizen en achttien kerken uit de middeleeuwen. Loop de lege wachttoren voorbij en bekijk de executiesteen. Hier zagen veel veroordeelden uit die tijd hun laatste licht. Wees niet bang dat jouw laatste uren geslagen hebben als je ’s avonds onverwachts getrakteerd wordt op een geluid- en lichtshow in dit oude fort. De locals kijken er ook met plezier naar, het is de moeite waard.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Bulgarije voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Bulgarije