Bosnië-Herzegovina bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Bosnië-Herzegovina is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Bosnië-Herzegovina zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Bosnië-Herzegovina, kun je zien waar je het best in Bosnië-Herzegovina naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Bosnië-Herzegovina als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Neum

Als je even wilt bijkomen aan het strand is Neum de perfecte plaats, iets wat veel andere reizigers je al voor hebben gedaan (het is dus druk). Het stadje ligt aan de Adriatische zee, aan de in totaal twintig kilometer lange kustlijn van het land.
 

Mostar

De bekende brug van Mostar verbindt het katholieke en moslimgedeelte van de stad en is na de oorlog weer in ere hersteld. In deze oude stad, gelegen aan de Neretva-rivier, staan veel historische gebouwen die onderdeel uitmaken van de werelderfgoedlijst van Unesco.
 

Natuurpark Sutjeska

Dit park in het oosten van het land staat bekend om de mooie natuur en omdat ze één van de laatste stukken oerbos in Europa herbergt. In het park slingert de rivier Sutjeska door een prachtig ravijn. De bossen zijn zeer geschikt om in te wandelen. Kijk uit in het stukje oerbos, want hier zouden nog wolven en beren leven.
 

Međugorje

Het dorp Međugorje, wat ‘tussen de bergen’ betekent, is sinds 1981 een bedevaartsoord. Maria zou hier af en toe verschijnen. De kruisberg, waar ze gezien is, en de kerk zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden. Het dorp trekt veel pelgrims en andere reizigers.
 

Una

Deze rivier, die door het westen van het land stroomt en een natuurlijke grens vormt met Kroatië, is erg populair onder rafters en kanoërs.
 

Sarajevo

In Bosnië leven heel veel verschillende religies naast elkaar. De hoofdstad Sarajevo geeft met meer dan tachtig moskeeën en een kleurrijke markt een goed beeld van de oosterse invloeden in het land.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Bosnië-Herzegovina voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Bosnië-Herzegovina