Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Avondwandeling in het Hasselterbroek

Limburg,
België


Gisteravond heb ik met een paar andere geïnteresseerden een avondwandeling gemaakt door het net over de grens gelegen natuurgebied Hasselterbroek. Dit gebied heeft overigens niets met de stad Hasselt te maken. In het Hasselterbroek, een lappendeken van landbouwgronden en moerassige laagtes, is het Belgische Limburgs Landschap vzw al jaren bezig met moerasherstel.
Een van de diertjes die hiervan profiteert is de boomkikker.

’s Avonds is het uiteraard niet mogelijk het mooi exotisch ogend kikkertje te zien, maar je komt er zo wel achter waar ze zitten. Dat wist ik dus nog niet. Overdag hoor je ze niet, maar na het invallen van de duisternis (zo rond half 10) begint het "kabaal". Alsof het ene territorium tegen het andere aan het “strijden” is wie het hardste kan. Prachtig om te horen. We hoefden maar op het onmiskenbare geluid af te gaan. Dat zal nog ongeveer een week of zes te horen zijn en dan houdt de paartijd (en het gekwaak) op.

Geen foto dus van het boomkikkertje, want daarvoor zal ik overdag nog eens terug moeten, maar wel een van een prachtig boterbloemenweiland dat door de laatste zonnestraaltjes nog even in het licht wordt gezet.