Gent

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gent image

Gent

Gent
België
Kimontheroad

Niet te missen in Gent!

Deze blog is een opsomming van tips die ik je mee wil geven als je een bezoek brengt aan Gent. Ontdek, Beleef en Geniet!

Gent is een van de gezelligste steden bij uitstek. De pittoreske winkeltjes, de chocolatiers die hun waren zorgvuldig uitstallen, de kinderkopjes door de stad met voor je schilderachtige middeleeuwse gebouwen en de kroegen met een verscheidenheid aan mensen; feel good momenten ten top!
Als je van verrassingen houdt ben je hier op de juiste plek.

Omdat Gent echt een stad is van bijzondere ontdekkingen geef ik je een paar tips over plekken die je zeker niet moet vergeten in Gent en die mij enorm positief verrasten.

Na een ochtend sight seeing in Gent (100% Gent is een goede gids om te stad te verkennen) is het tijd voor nog meer leuks.

Laat kasteel Gravensteen achter je, steek de Leie over en na de brug ben je op de Burgstraat.
Ga op de Burgstraat binnen bij kruidenwinkel “Spice bazaar” (100m. aan de linkerkant) en laat je betoveren door de honderden kruiden en specerijen die hier staan van Mexicaanse chili, sezchouan pepers tot saffraan, het is er. Als je er binnenkomt weet je precies waaraan deze winkel zijn naam te danken heeft. De eerste keer betaal je voor de kruiden én het flesje. Daarna kun je het laten vullen. Voor de prijs kun je best wat lekkers mee naar huis nemen. Je moet zelfs oppassen dat je jezelf niet laat verleiden om teveel te kopen. De eigenaresse is zeer vriendelijk en neemt alle tijd om je te helpen in je zoektocht tussen al deze gekleurde buisjes…

Daarna loop je een stukje door en kom je bij het koffiehuis Je Jardin Bohémien. Zeker voor de lunch is het hier goed vertoeven. Vers gemaakte panini’s, soepen en de lekkerste huisgemaakte citroentaarten, chocolade taarten, dadeltaarten taarten etc. vind je hier. On the side hebben ze (trappist) biertjes en, speciale, koffies en chocolademelk. (Jep, het was koud tijdens ons bezoek aan Gent) Bestellen en betalen doe je gewoon aan de bar maar je hoeft niet op je bestelling te wachten, die wordt aan je tafel gebracht.
Er waren hier vooral studenten maar ook schrijvers, kunstenaars of, net zoals wij, mensen die genieten van de koffie en trappist.

’s Avonds is het gezellig is het alom bekende Patershol. Veel leuke restaurantjes, brasseries en kroegjes. Maar vooral tapa’s bar “Casa de las tapas” is een aanrader. Het kleine, Spaanse restaurantje heeft 6 tafels (variërend van 2 tot 6 personen) en een mooie grote bar bedenkt met mozaïek stenen. Rondom je vind je posters van Spaanse stierenvechters en oude zwart wit foto’s van de gevechten. Je wordt er hartelijk ontvangen door de gastvrouw. De geur van de gerechten is bij binnenkomst al niet meer te ontkennen.”Casa de las tapas” heeft een uitgebreide tapa’s kaart maar je kunt ook kiezen voor een compleet gerecht. Geniet van de gezelligheid, het lekkere eten en de goede wijn.
Je komt er door vanuit de ingang van het Patershol een stukje rechtdoor te lopen en daarna linksaf te slaan. De tapa’s bar ligt een stukje verderop aan je rechterhand.

Een afzakkertje neem je aan de oever van de Leie op de Korenlei nummer 7 bij “De Onvrije Schipper”. Het café, gesitueerd in een mooi historisch pand, heeft geen grote uithangborden en de entree is een trap naar beneden. Daar kom je in de kelder met in de eerste ruimte een bar en tafels om te zitten met banken en speciale “krukjes” die aan de tafel vast zitten maar uitschuifbaar en beweeglijk zijn zodat je op verschillende plekken aan tafel kunt zitten. De tweede ruimte bereik je door een beetje te bukken, je waant je in een “hobbit hol” met alle bogen en hoogteverschillen. Het oogt er heel warm en relaxed. Er zijn bankjes en poefen om op te zitten en het groene en oranje licht komt vanachter een spiegel. Drink hier zeker een vergulde draak, hét trappisten biertje van Gent. Of twee…

Kortom, een stad om verliefd op te worden.