Brugge

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dagje Brugge voor € 3

Brugge,
België


Eergisteren dagje Brugge gedaan. Prachtige stad met veel mooie bouwwerken, oude straatjes en musea.

Tip 1: Vooraf even naar deze website om een mooie (gratis) wandeling te downloaden: [url="http://www.reisroutes.be/stadswandelroutes/monumentenwandeling-in-brugge-15-3.aspx" target="_blank"]Monumentenwandeling Brugge[/url] . Mooi rondje langs de hoogtepunten van Brugge en niet zo gek lang zodat je tijd genoeg hebt om van de gebaande paden af te dwalen.

Tip 2: Als je met de auto gaat, parkeer dan bij het centraal station. Dat kost daar slechts € 2.50 per dag. Loop daarna voor het station naar de bussen. Je hebt daar een loketje 'lijnbussen' (dat heeft niks met afslanken te maken overigens) en op vertoon van je parkeerticket krijg je daar (gratis dus) een kaartje voor de bus. Is het loket gesloten, dan kan je in de bussen zelf een ticket krijgen (weer op vertoon van je parkeerbewijs). Met verschillende bussen word je zo dus gratis en voor niks naar verschillende plaatsen in het centrum van Brugge vervoerd.

Tip 3: Lopen vanaf het station kan natuurlijk ook. Dat is op zich een mooi wandelingetje door het Koning Albert I park. Zorg er dan voor dat je even op 't Zand bij de VVV (prachtig gebouw overigens) een stadsplattegrondje voor slechts € 0.50 uit de automaat haalt. Hele dag plezier van!

Tip 4: De meeste kerken e.d. zijn gratis toegankelijk en kan je je een behoorlijke tijd vergapen aan al het moois. Als je dan de verleiding kunt weerstaan van alle wafels, verse frieten, chocolade en bonbons ben je voor slechts € 3 de hele dag uit (o;