België bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar België is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden België zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights België, kun je zien waar je het best in België naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van België als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Vuursteenmijnen

In Spiennes zijn de grootste en oudste vuursteenmijnen van Europa te vinden. In het complex werden vroeger waarschijnlijk wapens en gebruiksvoorwerpen gemaakt.

Durbuy

De plaatsje Durbuy ligt aan de rivier Ourthe en is eveneens te voet goed te verkennen. In Durbuy noemen ze het zelf de kleinste stad van de wereld. Fietsers en kajakkers kunnen in de natuur rondom het gebied terecht.

Hoge Venen-Eifel natuurpark

Hoge Venen-Eifel natuurpark is het oudste natuurpark van België. Veel bos en heidelandschap, maar daarnaast ook veenmoerassen. Het gebied beschikt over goede wandelroutes en in ’s winters kun je er langlaufen.

Jubelpark

Het Jubelpark ligt in Brussel en is een groot park met een paleis, triomfboog en drie musea waaruit je kunt kiezen: Koninklijk Museum van het leger, Krijgsgeschiedenis & Jubelparkmuseum en Autoworld.

Pays des Collines

Pays des Collines betekent Land van de Heuvels en is een van de mooiste fietsgebieden in België. Bosjes, wilgen, groen landschap en kronkelende wandelpaadjes kenmerken het gebied.

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne is het toeristisch hart van de Belgische Ardennen. Het is een oude pittoresk stadje met het kasteel die boven het gebied uittorent. In de bossen rondom de stad kun je fietsen en wandelen. Over de Ourthe rivier kun je kanoën en je kunt ook het wildpark bezoeken waar je dieren als herten en zwijnen kunt vinden.

Ter Kamerenbos

Ontsnap aan de hectiek van de stad in het groene gebied in Brussel: Ter Kamerenbos. Je kunt er joggen, zonnen, picknicken, fietsen of met een veerboot naar Robinson eiland, gelegen in het midden van het meer.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van België voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over België