België Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eerste Hollandse space-touroperator

Gepubliceerd: 06 dec 2007
0

Dat we in 2009 een ruimtereis vanuit Amerika kunnen maken, wisten we al. Nieuw is het bericht dat Hollanders vanaf nu alvast heel eenvoudig zo'n spacetrip kunnen boeken bij Virgin Galactic.

‘Ruimtetoerisme is een serieuze aangelegenheid. In de toekomst zullen mensen net zo eenvoudig de ruimte ingaan zoals ze nu het vliegtuig pakken’, Aldus Mario Ferreira, de officiële Nederlandse vertegenwoordiger van Virgin Galactic.

Het ruimteschip zal bestuurd worden door een piloot en kan acht passagiers vervoeren. De volledige vlucht duurt drie uur, waarvan zeven minuten gewichtloosheid. Een ruimteticket voor de reis genaamd ‘Your Galaxy' kost ongeveer 200.000 dollar (137.234 euro).

Vanaf nu kan je je ruimtereis al vanuit Nederland boeken, kijk hiervoor op Yourgalaxy. Voor de daadwerkelijke reis is nog even wat geduld nodig, dit is pas mogelijk vanaf 2009.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer België artikelen
Reisnieuws
De leukste city-tips. Eropuit met de bus voor onder de 20,-

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Dorian van Rijsselberghe: 'Alsof je elke dag naar dezelfde speeltuin gaat'

21 jan 2017, De Nederlandse Dorian van Rijsselberghe werd in 2012 wereldkampioen windsurfen en vorig jaar won hij goud in Rio de Janeiro. Inmiddels woont hij in Los Angeles en reist hij voor het surfen de hele wereld over. Maar het begon allemaal bij Paal 17, ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.