Belgen vliegen continent te ver image
Wilfried

Belgen vliegen continent te ver

We maken als Nederlanders wel vaker grappen over het intelligentieniveau van onze zuiderburen. En dat is natuurlijk geheel onterecht, want de vooroordelen over ons Nederlanders kloppen toch ook niet. Maar soms maken ze het ons wel heel erg makkelijk...

Het klinkt bijna als het begin van een mop, maar in dit geval is het de werkelijkheid. Twee Belgen waren per luchtballon opgestegen uit Genève met als doel om in Spanje weer te landen. Ze kwamen alleen iets verder terecht... namelijk in Algerije.

Windstroom

De twee ervaren luchtballonvaarders Ronny Van Havere en Luc Geyte deden mee aan de Gordon Bennett-wedstrijd en zaten naar eigen zeggen in een prachtige positie, toen het mis ging boven de Balearen. Ze hadden gerekend op een windstroom die hen naar de gewenste locatie in Spanje zou duwen, maar Moeder Natuur werkte niet mee.

Geland in zee

De ballon dreef steeds verder uit koers. Uiteindelijk wisten de twee Belgen tien minuten voor het vallen van de duisternis op maandagavond te landen op een uitstekende rots in zee, dertig meter van de kust bij Algiers in Belgie. 'Het was zonder twijfel de meest spectaculaire landing van mijn leven', aldus Van Havere.


Foto door Teun.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.