Dolfijnen spotten in België image
PatrickF

Dolfijnen spotten in België

Altijd al eens dolfijnen in het wild willen zien? Daar heb je geen wereldreis voor nodig! Reis af naar Oostende in België en ga mee op dolfijnsafari op de Noordzee.

Op safari
In februari start de Oostendse visserszoon Jeremy Demey voor het tweede jaar met de Noordzeesafari’s, Ostendpelagics genaamd. Het schone water zorgt ervoor dat er in de winter steeds meer walvisachtigen, die in de zomer in het noorden paren, naar de warme kust van België trekken.

Paradijs voor de deur
‘Wildlife zien maakt mensen gelukkig. De Belgen beseffen dat ze niet meer naar de andere kant van de wereld hoeven af te reizen om wilde dieren te zien,’ aldus Jeremy. ‘Zelf reisde ik vroeger ook de hele wereld rond voor de mooiste natuur. Maar het paradijs bevindt zich in mijn voortuin! Vorig jaar zagen we bij de eerste safari 73 bruinvissen! Onderweg gooien we veel visafval uit. Daar komen massa’s jan-van-genten, Noorse stormvogels, duikers, meeuwen en zwarte zee-eenden op af. Maar het meest betoverd raken de mensen door de dolfijnen.’

Verdronken op zee
Jeremy’s vader, een visser, is overboord geslagen en op zee verdronken. Toch houdt Jeremy nog steeds van de zee en probeert hij mensen gelukkig te maken door ze het natuurschoon te laten zien. Hij hoopt dit jaar eens een griend te zien, dat is de grootste dolfijnsoort op de orka na.

Ga je mee?
Op 8 februari vertrekt de eerste safari. Deze kost € 50,-. Wil je nog mee, wees er dan snel bij en stuur een mail naar jeremy.demey@telenet.be of bel 0475 22 56 40.

Foto door AngieV.reisreporter.nl