België Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Duizenden lege koffers

Gepubliceerd: 08 sep 2008
1

Ruim duizend koffers zijn zoek op de luchthaven van Brussel. Waarschijnlijk zijn ze gestolen of leeggeroofd tijdens de staking van bagagepersoneel in augustus.

Staking bagagepersoneel
In augustus staakten werknemers van de twee bagagebedrijven op de luchthaven Zaventem in Brussel met de eis om de werkdruk te verlagen. De staking leidde tot veel geannuleerde en vertraagde vluchten en een kofferberg met meer dan 20.000 stuks bagage. De berg is inmiddels weggewerkt en het blijkt dat er nu nog meer dan duizend koffers onvindbaar zijn.

Gestolen of leeggeroofd
Het is niet duidelijk of deze koffers nog boven water komen, mogelijk zijn ze in de chaos tijdens de staking gestolen of leeggeroofd.

“Het is niet onze verantwoordelijkheid??
Consumentenorganisatie Dolor werkt nu aan een rechtzaak om schadevergoeding te eisen voor de gedupeerde passagiers, per stuk bagage zou dit neerkomen op zo’n 1800 euro.
De bagagebedrijven zeggen vooralsnog niet verantwoordelijk te zijn voor de schade.
In de Vlaamse krant ‘De Standaard’ verklaart bagagebedrijf Aviapartner: “Het is niet onze verantwoordelijkheid dat sommige koffers zijn leeggeplunderd. Dat heeft niets te maken met de staking. Wij zijn alleen tussenpersoon voor luchtvaartmaatschappij en passagier en niet meer dan dat.??

Ook wel eens koffers kwijtgeraakt?
Ben je ook wel eens koffers kwijtgeraakt? Waar was dit en hoe is dit uiteindelijk opgelost? Laat je medereizigers weten wat je het beste kunt doen als je je koffers kwijt bent!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer België artikelen
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1
Reisnieuws
4x perfecte stedentrips voor in de meivakantie

14 apr 2017, Nog geen plannen voor de meivakantie en toe aan een uitje? Wij stelden een selectie samen van stedentrips die je waarschijnlijk niet zelf had bedacht.

0
Reisnieuws
City-tips! Eropuit met de bus voor onder de € 20

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

1

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Zij zijn wel verantwoordelijk om de diensten uit te voeren, zodat de spullen niet gestolen kúnnen worden. Lijkt mij dus gewoon onder verantwoordelijkheid vallen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.