België Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Duizenden lege koffers

Gepubliceerd: 08 sep 2008
1

Ruim duizend koffers zijn zoek op de luchthaven van Brussel. Waarschijnlijk zijn ze gestolen of leeggeroofd tijdens de staking van bagagepersoneel in augustus.

Staking bagagepersoneel
In augustus staakten werknemers van de twee bagagebedrijven op de luchthaven Zaventem in Brussel met de eis om de werkdruk te verlagen. De staking leidde tot veel geannuleerde en vertraagde vluchten en een kofferberg met meer dan 20.000 stuks bagage. De berg is inmiddels weggewerkt en het blijkt dat er nu nog meer dan duizend koffers onvindbaar zijn.

Gestolen of leeggeroofd
Het is niet duidelijk of deze koffers nog boven water komen, mogelijk zijn ze in de chaos tijdens de staking gestolen of leeggeroofd.

“Het is niet onze verantwoordelijkheid??
Consumentenorganisatie Dolor werkt nu aan een rechtzaak om schadevergoeding te eisen voor de gedupeerde passagiers, per stuk bagage zou dit neerkomen op zo’n 1800 euro.
De bagagebedrijven zeggen vooralsnog niet verantwoordelijk te zijn voor de schade.
In de Vlaamse krant ‘De Standaard’ verklaart bagagebedrijf Aviapartner: “Het is niet onze verantwoordelijkheid dat sommige koffers zijn leeggeplunderd. Dat heeft niets te maken met de staking. Wij zijn alleen tussenpersoon voor luchtvaartmaatschappij en passagier en niet meer dan dat.??

Ook wel eens koffers kwijtgeraakt?
Ben je ook wel eens koffers kwijtgeraakt? Waar was dit en hoe is dit uiteindelijk opgelost? Laat je medereizigers weten wat je het beste kunt doen als je je koffers kwijt bent!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer België artikelen
Reisnieuws
De 15 goedkoopste vliegtickets van deze week

30 aug 2016, Als reiziger wil je natuurlijk het liefst elke kans grijpen om een nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wil jij nog graag een mooie citytrip of verre reis boeken om naar uit te kunnen kijken tijdens de regenachtige herfst? Boek dan snel één van de ...

0
Reisnieuws
Ga voor groen: 10 eco-vriendelijke hotels

09 mei 2016, Duurzaam is de trend voor aankomende zomer. Niet alleen duurzaam reizen, maar ook duurzaam ergens verblijven. Wij helpen je een handje op weg, en zetten tien eco-vriendelijke, supergroene hotels voor je op een rijtje.

0
Reportage
De leukste citytrips buiten de gebaande paden: Brussel

03 mrt 2016, Brussel? Daar zit muziek in! Geboren en getogen Brusselaar Lise Bruyneel, beelddramaturg en concert vj, deelt haar favoriete plekken.

0

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Zij zijn wel verantwoordelijk om de diensten uit te voeren, zodat de spullen niet gestolen kúnnen worden. Lijkt mij dus gewoon onder verantwoordelijkheid vallen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.