België Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Duizenden lege koffers

Gepubliceerd: 08 sep 2008
1

Ruim duizend koffers zijn zoek op de luchthaven van Brussel. Waarschijnlijk zijn ze gestolen of leeggeroofd tijdens de staking van bagagepersoneel in augustus.

Staking bagagepersoneel
In augustus staakten werknemers van de twee bagagebedrijven op de luchthaven Zaventem in Brussel met de eis om de werkdruk te verlagen. De staking leidde tot veel geannuleerde en vertraagde vluchten en een kofferberg met meer dan 20.000 stuks bagage. De berg is inmiddels weggewerkt en het blijkt dat er nu nog meer dan duizend koffers onvindbaar zijn.

Gestolen of leeggeroofd
Het is niet duidelijk of deze koffers nog boven water komen, mogelijk zijn ze in de chaos tijdens de staking gestolen of leeggeroofd.

“Het is niet onze verantwoordelijkheid??
Consumentenorganisatie Dolor werkt nu aan een rechtzaak om schadevergoeding te eisen voor de gedupeerde passagiers, per stuk bagage zou dit neerkomen op zo’n 1800 euro.
De bagagebedrijven zeggen vooralsnog niet verantwoordelijk te zijn voor de schade.
In de Vlaamse krant ‘De Standaard’ verklaart bagagebedrijf Aviapartner: “Het is niet onze verantwoordelijkheid dat sommige koffers zijn leeggeplunderd. Dat heeft niets te maken met de staking. Wij zijn alleen tussenpersoon voor luchtvaartmaatschappij en passagier en niet meer dan dat.??

Ook wel eens koffers kwijtgeraakt?
Ben je ook wel eens koffers kwijtgeraakt? Waar was dit en hoe is dit uiteindelijk opgelost? Laat je medereizigers weten wat je het beste kunt doen als je je koffers kwijt bent!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer België artikelen
Reisnieuws
De leukste city-tips. Eropuit met de bus voor onder de 20,-

14 feb 2017, Binnen Europa is de bus een eenvoudig en goedkoop alternatief voor de trein en het vliegtuig. Voor minder dan € 20 brengt een comfortabele bus met wifi en airco je naar populaire steden zoals Gent, Bremen en Parijs. We lichten de leukste city-ti...

0
Reisnieuws
Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

07 feb 2017, Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?

1
Interview
Dorian van Rijsselberghe: 'Alsof je elke dag naar dezelfde speeltuin gaat'

21 jan 2017, De Nederlandse Dorian van Rijsselberghe werd in 2012 wereldkampioen windsurfen en vorig jaar won hij goud in Rio de Janeiro. Inmiddels woont hij in Los Angeles en reist hij voor het surfen de hele wereld over. Maar het begon allemaal bij Paal 17, ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Zij zijn wel verantwoordelijk om de diensten uit te voeren, zodat de spullen niet gestolen kúnnen worden. Lijkt mij dus gewoon onder verantwoordelijkheid vallen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.