Reisnieuws

Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters

Gepubliceerd: 07 feb 2017 1
Je kent het wel. Je gaat voor het eerst naar een stad of land en stelt je héél veel voor van een bepaalde bezienswaardigheid. Ten onrechte, want in werkelijkheid stelt het niets voor. Dit zijn onze tegenvallers. Wat zijn de jouwe?



Wetenschappers kwamen er tien jaar geleden pas achter dat het bouwwerk uit 2300 v.Chr. stamt (Foto: Reisreporter Corriedewinter)



1. Drielandenpunt in Vaals, Nederland



Drie landen. Drie! Het klinkt spectaculairder dan het is. Alles wat je ziet zijn drie pilaren en wat vlaggen. Eigenlijk is het doolhof nog het meest indrukwekkend. Liever ga je wandelen in het heuvellandschap, waar je nog oude grenspaaltjes tegenkomt.



2. Stonehenge, Verenigd Koninkrijk



De geschiedenis van Stonehenge staat buiten kijf. Die is natuurlijk enorm interessant en waardevol. Het bouwsel is echter kleiner dan je denkt, je staat er ver vanaf en het is een behoorlijk lange tocht om er te komen. Een veel beter en minder toeristisch alternatief zijn de Callanish Standing Stones op het Schotse Isle of Lewis. 



3. Het Vrijheidsbeeld, V.S.



Ga de reviews maar eens af; een en al geklaag over de te lange wachttijden, torenhoge prijzen en het massale toerisme. Het cadeautje van de Fransen aan de Amerikanen is dus niet echt de moeite waard. Liever neem je de gratis ferry naar Staten Island voor een kijkje van veraf. 





Het symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten (Foto: Reisreporter Abytravel)



4. Toren van Pisa, Italië



Wie al eens bij de scheve toren van Pisa is geweest kent ze: de toeristen die in het luchtledige licht naar links of rechts hellen. Of met twee handen ergens tegenaan lijken te duwen. Enfin, ga zo maar door. Heeft iemand trouwens een idee hoe het er van binnen uitziet?



5. Pompeï, Italië



Nadat het Romeinse Pompeï herrees uit het as snelden de toeristen toe. Waarschijnlijk is het er nu drukker dan in de tijd van de Romeinen! Wie geïnteresseerd is in Romeinse overblijfselen kan beter naar Herculaneum gaan, op een steenworp afstand van Pompeï



6. Hollywood, V.S.



De slogan 'waar dromen werkelijkheid worden' worden gaat in feite helemaal niet op voor Hollywood, een van de bekendste wijken van L.A.. Leuk, die Walk of Fame en de Hollywood Sign. Maar meer dan dat zijn ze ook niet, een trottoir en een paar grote letters. Liever verken je de canyons die de stad omsluiten. Of breng je een bezoekje aan Griffith Observarory, een planetarium met een weids uitzicht. Bovendien zijn de voormalige industriële en residentiële wijken als Echo Park, Los Feliz en Silver Lake enorm in opkomst.





Wie ernaar op zoek is loopt er haas voorbij, de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen (Foto: Reisreporter Rikytb)



7. Manneken Pis, België



Als je niet oplet loop je er zo voorbij, Manneken Pis. Eigenlijk zorgen alleen de hordes toeristen ervoor dat het plassende standbeeldje niet te missen is. Zelfs zijn straaltje valt tegen. 



8. Kleine Zeemeermin, Denemarken



Wist je dat dit standbeeld slechts 1,25 meter groot is? Need we say more?




deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Tegenvallers! 's Werelds saaiste toeristische trekpleisters"

  • profile image comment

    Leuk artikel! Herkenbaar wat je schrijft.

    Door Kburgers1 • geplaatst op 2017-02-09 09:00:46

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Vellah Bogle
In dit land kun je in 2024 het beste wonen (en nee, het is níét Nederland!)

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een gebrek aan medische voorzieningen kan er al snel voor zorgen dat een land geen goede plek is om naartoe te emigreren. Datavergelijkingssite Numbeo zo...

Veel landen zijn fantastisch om te bereizen, maar er wonen is een tweede. Hoge huizenprijzen, een turbulent klimaat, slechte werkomstandigheden of een...

Test je kennis van Scandinavië en win 2 vliegtickets naar Fins Lapland!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou met twee vliegtickets naar Fins Lapland voor een geweldig Scandinavisch avontuur!

Hoeveel weet jij van Noorwegen, Fins Lapland en Zweeds Lapland? Test je kennis met deze quiz in samenwerking met Buro Scanbrit, behaal de hoogste scor...