Handige Tips

8 tips voor reizen met je trouwe viervoeter

Gepubliceerd: 01 mar 2016 0
Steeds meer mensen overwegen de optie om hun hond mee te nemen op reis. Toch komt daar behoorlijk wat bij kijken. Zijn vliegtuigen wel huisdier-vriendelijk? En mag een hond in elk hotel verblijven? We zochten het voor je uit.

Columbus Reisreporter vivelafem nam haar hond ook mee naar Portugal (Foto: Columbus Reisreporter vivelafem)



1. Voorbereidingen voor de vlucht



Allereerst is het belangrijk om te weten of je trouwe viervoeter mee mag in het vliegtuig. Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren de regel dat kleine honden in de cabine mogen, en grote in het bagageruim moeten. Bedenk of je hond bestand is tegen eenzame uren. Informeer ook goed naar de eisen van de maatschappijen over bijvoorbeeld leeftijd, grootte, gewicht en beschikbare plekken. Regel bovendien een gezondheidsverklaring bij de dierenarts en ga na of uw hond vaccinaties moet krijgen.



Vind je dit best nog een hoop gedoe, dan kun je het ook laten regelen door een speciale vrachtagent die alles voor je regelt. Een voorbeeld is Animals To Fly.



2. In de lucht



Zorg voor een goed geventileerde tas of bench, met een veilige vergrendeling. Geef duidelijk aan dat het om een levend dier gaat en welke zijde boven moet. De bodem moet lekvrij zijn, en je adres moet ook duidelijk zichtbaar zijn. Het kan zinvol zijn om je huisdier al te laten wennen aan deze bench tijdens bijvoorbeeld een kort autoritje.



Geef het dier geen voedsel meer vanaf ongeveer zes uur voor de vlucht, tenzij het niet anders kan. Dit voorkomt braken of diarree als het dier zenuwachtig wordt. Vliegt je hond mee in het bagageruim, zorg dan dat hij in de bench beschikking heeft over extra water en voedsel.



3. Autorijden met je hond



Bedenk of je hond het fijn vindt in een auto, voor je hem bijvoorbeeld meeneemt op roadtrip. Stop sowieso elke drie of vier uur om je hond te laten plassen. Ruziemaken in de auto is niet slim, omdat je hond dit merkt en hier nerveus van wordt. Het kan ook slim zijn om je dier te chippen. Mocht hij dan kwijtraken in onbekend gebied, kan hij altijd weer aan je gelinkt worden.



4. Treinreizen met je hond



Met de trein is het makkelijker om te reizen met je hond dan inhet vliegtuig. Spoorwegmaatschappijen stellen verschillende eisen aan het meenemen van een huisdier, informeer hier goed naar.

Zo is het in enkele landen verboden om je hond per trein het land mee binnen te nemen. In Europa (en omgeving) zijn dat Finland, Groot-Brittannië (inclusief Noord-Ierland), Ierland, Servië, MontenegroKroatië, Litouwen, Macedonië, Marokko, Noorwegen, Rusland (en alle staten van de voormalige Sovjet-Unie) en Slovenië. Voor Spanje en Portugal geldt dat je je hond alleen mag meenemen als je een slaapcompartiment hebt geboekt.



5. Hondvriendelijke reizen



Niet in elk hotel zijn honden welkom, zoek dit goed uit. Boek bijvoorbeeld een reis via Dogs Included, of Hot Dog Holidays, zij bieden meer dan 100.000 hond vriendelijke accommodaties in heel Europa. Ook zijn er speciale honden-reisorganisaties, bijvoorbeeld Dogtravel Wandelvakanties of Exarcio Hondenvakanties in Oostenrijk en Zwitserland


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Speel de Corsica-quiz en win 2 vliegtickets naar Bastia!

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de mooiste plekken in de Middellandse Zee. Je maakt nu kans om het zelf te ervaren: speel de Corsica-quiz, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jo...

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de moo...