Reisnieuws

Wandeltochten in Europa

Gepubliceerd: 23 dec 2015 0
Als Europeanen mogen we onze handen dichtknijpen: de mooiste natuur ligt op loopafstand. Maar hoe treed je buiten de gebaande paden op populaire outdoorbestemmingen als de Alpen, Portugal en IJsland? Jonathan Vandevoorde, een doorgewinterde bergwandelgids en natuurfotograaf, deelt zijn favoriete zomerse trektochten.

Venediger Höhenweg, OostenrijkMet zicht op sneeuw en ijsIn de Alpen vind je veel zogenaamde Höhenwege, smalle paden die langs een bergflank slingeren en daarbij ongeveer op gelijke hoogte blijven. Achter elke bocht word je getrakteerd op een uitzicht met wow!-garantie. Je komt er, naast af en toe een herder, alleen echte bergwandelaars tegen. Alleen al de route bereiken vergt een zekere inspanning – een klim omhoog – en als er geen kabelbaan voorhanden is, ben je op zo’n ‘hoogteweg’ altijd in select gezelschap.Zo ook de Venediger Höhenweg in Oost-Tirol. Het hele traject beslaat acht etappes, waarbij je dertien berghutten passeert. Je bevindt je in het meest vergletsjerde deel van de Oost-Alpen, het massief van de Groβvenediger (3664 m). Mijn favoriet is het driedaagse tracé boven het Gschlösstal. Ik loop dan vanaf het Matreier Tauernhaus, een eeuwenoude herberg waar ik de auto laat staan, steil omhoog naar de Sankt-Pöltnerhütte. Bij mooi weer neem ik onderweg nog even het uitzicht vanaf de berg Messeling mee voor het eerste wow!-moment van het weekend.De volgende dag volg ik de kronkelende Höhenweg westwaarts en kom ik niet meer onder de 2200 meter. Dit is een lange etappe, waarbij de visuele beloningen elkaar in crescendo opvolgen: ik komt immers steeds dichter bij de Groβvenediger en de enorme Schlatenkees-gletsjer aan zijn voeten. Top of the bill is een overnachting in de Prager Hütte, een echte klimmershut op bijna 2800 meter hoogte, met zicht op de gletsjerkap van Oostenrijks derde hoogste berg. Op dag drie daal ik af via het grillige rotsveld bij de ijstong van de Schlatenkees en ga langs een woeste waterval naar het dal terug.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 51Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Door: Roselinde
Hè hè! De hogesnelheidstrein komt naar de VS

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eindelijk naar de VS!

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eind...

Door: Roselinde
Indonesië verbiedt nieuwe palmolieplantages

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.