Albanië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Albanië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Albanië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Albanië, kun je zien waar je het best in Albanië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Albanië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Adriatische Zee

Hier heeft Albanië veel prachtige stranden die nog niet ontdekt zijn door massa's toeristen. Een bijkomend voor- of nadeel - het is maar hoe je hetbekijkt - is dat er hierdoor ook nauwelijks accommodaties aanwezig zijn. Je kunt hier goed snorkelen.

Onderzeeëreiland Sazan

Een eiland bij Albanië, de Russen bouwden hier een basis voor onderzeeërs. Het eiland ligt op de grens tussen de Golf van Vlorà en de Adriatische Zee.

Hoofdstad Tirana

De hoofdstad van Albanië. In het hartje van de stad valt meteen de grote open ruimte op: het Skënderberg plein. In de grote steden zijn er wel overnachtingsmogelijkheden, zoals hier in Tirana. Er komen vooral Italianen die een paar dagen blijven. De hoofdstad bevat meerdere toeristische attracties: het Nationale Museum van Historie, de Moskee van Ethem Mey en het Paleis van Cultuur.

Badplaats Sarande

De stad wordt gezien als de toegangspoort tot Albanië vanuit het zuiden en is de bekendste badplaats van het land. Veel Albanezen stappen hier in het huwelijksbootje, midden tussen de buitenlandse toeristen. Reisorganisatoren op Korfu, een Grieks eiland, plannen tochtjes naar deze stad, die ligt ingeklemd tussen de bergen en de Ionische Zee. De stad is momenteel in opbouw, de infrastructuur wordt verbeterd, er komen restaurantjes en barretjes en een boulevard.

Shkodra en Durrës

Twee historische stadjes waar je veel overblijfselen uit vorige eeuwen terugvindt. Vijfhonderd voor Christus werd op Shkodra al een ford gebouwd. Het is daarmee een van de oudste steden in Europa.

Butrint

Butrint is een bergachtig gebied gelegen in de buurt van Korfu. Tussen de olijf- en sinaasappelbomen vind je veel uit de uit de Griekse en Romeinse tijd stammende archeologische ruïnes. Bijvoorbeeld het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, een abdij en de vestingsmuren uit de klassieke oudheid. Gjirokastra is een middeleeuws stadje in het binnenland, waar je forten, kastelen en het Nationale Museum kan vinden.

Bunkers

Bunkers in overvloed in Albanië. Om de bevolking te beschermen tegen vijanden liet de vroegere communistische Dictator Enver Hoxa 700.000 eenmans bunkers bouwen. Ze hebben het landschap er niet mooier op gemaakt.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Albanië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Albanië