Zuid-Korea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Beste vliegveld weer in Seoul

Gepubliceerd: 18 feb 2010
0

De luchthaven Incheon in Seoul heeft voor de vijfde maal op rij de titel ‘het beste vliegveld ter wereld’ gewonnen.

De vijfsterren luchthaven in Zuid-Korea kwam in de enquête van Airports International Council (ACI) van 2009 met de meeste stemmen als winnaar uit de bus. De lijst van winnende vliegvelden kun je op de site van het ACI bekijken.

Onderzoek

Jaarlijks voert ACI een onderzoek uit, gebaseerd op de feedback van passagiers. Iedere maand worden er vragenlijsten uitgedeeld op 118 verschillende vliegvelden in 45 landen. De gestelde vragen lopen uiteen van ervaringen bij check-in balie tot vragen over het overstappen op een luchthaven. Elk jaar wordt het beste vliegveld ter wereld uitgeroepen.

Top 5 wereldwijd

1) Incheon
2) Singapore
3) Hong Kong
4) Beijing
5) Hyderabad


Opvallend genoeg wordt de wereldwijde top 5 gedomineerd door Aziatische vliegvelden. De service en faciliteiten waren op deze vijf luchthavens volgens de deelnemende passagiers het best.

Incheon

Incheon is de belangrijkste plaats voor internationaal luchtverkeer in Zuid-Korea. Het is nog nooit voorgekomen dat een vliegveld voor de vijfde keer de titel van de beste luchthaven kreeg.

Europa

In Europa werd het vliegveld van Keflavik (Ijsland) verkozen tot beste luchthaven. Nederlands eigen Schiphol komt in de lijst van ACI niet voor.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Korea artikelen
Goedkoop reizen
Door: Noor Dekker
Opgelet: Dit zijn de duurste steden ter wereld

03 okt 2016, Dacht je dat het leven in Nederland al best prijzig was? Dan heb je het mis! Elk jaar maakt de Economist Intelligence Unit een lijstje van de duurste steden om te wonen. Daarbij kijken ze onder andere naar voedselkosten en huurprijzen, maar ook na...

0
Reisnieuws
Doen! De mooiste bestemmingen buiten de gebaande paden

16 aug 2016, Als ervaren reiziger en Columbuslezer wil je niet alleen de voorgekauwde toeristische plekjes leren kennen, maar ben je vooral benieuwd naar de mooie plekken buiten de gebaande paden. Het wordt steeds lastiger om echt onontdekte plekjes te vinden,...

0
Reisnieuws
Dit moet je dus ECHT niet doen in Azië

10 aug 2016, Ga jij deze zomer op reis naar Azië? Dan zal het je opvallen dat de cultuurverschillen soms zo groot zijn dat je er met een vriendelijke lach en een verontschuldiging niet zomaar vanaf komt. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Columbus Tr...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.