Zuid Vietnam foto's & tips

Vietnamees traangas

Vietnamees traangas (gemaakt in Zuid Vietnam)
Door: abakker
Vissaus ‘n??c m?m’ is een saus die gemaakt wordt van vergiste vis. Het vocht van visjes (ansjovis of andere kleine visjes) wordt door middel van maandenlang zouten en fermenteren in de zon uit de vis onttrokken. Vissaus wordt in veel landen in Zuidoost Azië (w.o. Vietnam) gebruikt zoals het westen zout gebruikt en de chinezen sojasaus.

Info over deze foto met tip

  • Camera SONY: DSC-F828
  • Belichtingstijd 10/2500
  • Diafragma f/4.0
  • Brandpuntsafstand 7.1mm
  • ISO 64
  • Flits Nee
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid Vietnam inspiratie

Deze man op het eiland Phu Quoc verdient zijn brood/rijst met het ophalen van lege waterflessen. Overal waar hij ze vindt of krijgt, bundelt hij de flessen o...

>>

De grootste bezienswaardigheid van de regio Tay Ninh in het zuiden van Vietnam is de grote Cao Dao-tempel. Deze religieuze beweging werd in 1926 gesticht. De...

>>

Phu Quoc is een prachtig tropisch eiland met mooie stranden voor de zuidkust van Vietnam. Het ligt overigens (veel) dichter bij het Cambodiaanse vasteland, h...

>>

2 reacties bij foto met tip "Vietnamees traangas"

abakker

Door: abakker • Geplaatst op

Deze foto is genomen bij een kleine fabriek van vissaus in de buurt van Mui Né. Het wordt traangas genoemd, vanwege de stank die er hangt. Rottende vis in al die vaten in de brandende zon en dat maanden lang.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Leuk al die potten met saus. Was dit bij een fabriek of zo?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.