Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Privé Rondreis Noord Vietnam met chauffeur en Gids

Noord Vietnam,
Vietnam


Wil je door Noord Vietnam dan moet je in veel gevallen een gids hebben omdat de regering dit eist bv noord oost Vietnam. Ik zelf ben niet het groepsreistype dus ga ik mijn eigen weg. Een prive chauffeur en gids zijn in mijn boekje een luxe maar in Vietnam is het nog goed betaalbaar. Het leuke is dat ze (mits je een beetje een band op bouwt) je meenemen naar allerlei leuke locaties die je zelf nooit zou vinden of zou gaan zien. BV markt, schooltjes, ziekenhuis, dorpjes, eettentjes etc etc

Ook leer je heel veel van het gebied en van de locale cultuur. want de aziaat in het algemeen wil je altijd ter dienst zijn en zegt altijd ja en amen maar je ziet niet vaak wat er allemaal werkelijk gebeurt. Door op te trekken met een gids en chauffeur hoor je en zie je veel meer en toevallig is het in Vietnam erg betaalbaar.

Bereid je wel voor op wat je wil zien en doen en geef dat aan want alleen op die manier kan je gids zich goed instellen en een passende planning maken of afwijken van de planning die is opgesteld. De activiteiten hangen namelijk erg af van de route die je neemt samen met de maankalender iv marktdagen en feestdagen.

Voor de noordelijke regio moet je wel goed weten wie je als chauffeur hebt en welk vervoer je hebben omdat de wegen verraderlijk kunnen zijn en je een ervaren man nodig hebt. Via vietnamalacarte.nl hebben wij een goede ervaring opgedaan maar er zijn natuurlijk ook andere partijen die dit aanbieden.