Noord Vietnam

De meest noordelijke provincie

jeannette was hier op 2009-07-07 Gepost op: 2009-10-19 5 reacties.
6 juli 2009: Vandaag hebben we de hele dag gereden naar Ha Giang. In deze stad moeten we een permit regelen bij het immigration office omdat je hier in het grensgebied met China komt. Een aantal jaren geleden was hier een zeer ernstig incident vertelt onze gids: 200 mensen van het bergvolk de Hmong pleegden hier suïcide nadat een buitenlander hun vertelde dat ze na hun dood een beter leven zouden krijgen. Het gaat hier om een onderontwikkeld volk dat aan de rand van de maatschappij leeft. De Hmong worden tegenwoordig ondersteund door de overheid middels onderwijs en gezondheidszorg, maar het blijft een moeilijk te bereiken bevolkingsgroep die hun eigen gewoontes en tradities trouw willen blijven. We slapen op een bijzondere locatie, net nieuw gebouwd aan het water aan de rand van de stad. Het toerisme is hier nog in de kinderschoenen en de mensen op straat zijn zeer geïnteresseerd in ons en knopen een praatje aan, ze zijn net zo nieuwsgierig naar ons als andersom. Wat is dit ontzettend leuk, dit is het echte Vietnam. wordt vervolgt...
0
5

Foto's bij dit blog

propaganda poster langs de weg
Onze geweldige chauffeur (links) en gids van vietnamcarte.nl
uitzicht vanaf ons terras
vriendelijke bevolking aan het werk in de regen.
Alle blogs van jeannette
 

5 reactie(s) bij "De meest noordelijke provincie"

 • profile image comment

  Wat een verhaal zeg pff. Toplocatie zo te zien ben benieuwd naar het vervolg

  Door gorke • geplaatst op 2009-10-20 12:59:09
 • profile image comment

  Gelukkig bestaan er nog plekken die niet worden overspoeld door massatoerisme en waar je nog van het land in al zijn puurheid kunt genieten. Weer een mooie beschrijving van jullie trektocht, Jeannette.

  Door herman m • geplaatst op 2009-10-19 21:56:26
 • profile image comment

  Ik ben benieuwd naar het vervolg!

  Door Jelle51 • geplaatst op 2009-10-19 21:35:17
 • profile image comment

  Het bijzondere van de locatie was dat je in huisjes met een terras aan de rivier had (zie de foto van het uitzicht) en dat de bediening in de klederdracht van die streek loopt.

  Door jeannette • geplaatst op 2009-10-19 20:40:17
 • profile image comment

  Klinkt heftig. Ga je van op je woorden letten lijkt me. Maar he, wat was er bijzonder aan je slaaplokatie? Hoe communiceerde je, handen, voeten, ogen en al wat meer?

  Door TravelGoom • geplaatst op 2009-10-19 20:35:22

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.