Hanoi

Mausoleum Ho Chi Minh

Mausoleum Ho Chi Minh
Foto door : janhermens
Ho Chi Minh was aanvankelijk Eerste Minister van Vietnam en later werd hij tot president van het land benoemd. Na zijn dood werd zijn lichaam, ondanks zijn vraag om gecremeerd te worden, gebalsmend en in het mausoleum geplaatst. Misschien een wat vreemde ervaring om zijn lichamelijk overschot te gaan bekijken, maar als een van Vietnams grootste leiders is het zeker de moeite om zijn mausoleum te bezoeken. Het bevindt zich tegenover het huis waar Ho vroeger verbleef. Hou er rekening mee dat het mausoleum wel enkel in de voormiddag te bezoeken is. Ho Chi Minh zelf wilde liever gecremeerd worden om zijn as te laten uistrooien over drie Vietnamese bergtoppen.
In oktober 2008 was het lichaam voor onderhoud naar Moskou. Desondanks werd er toch wacht gelopen en waren er veel bezoekers, de deuren bleven echter gesloten(zie ook de tip van 'Mulderlis': http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/vietnam/reisreporter/tip/10289/mausoleum_ho_chi_minh.html)
1
6

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
212
Geplaatst op
19 jun 2009
Land
Bestemming
Categorie
Stadsbeeld
Laat kaart zien
 

6 reactie(s) bij "Mausoleum Ho Chi Minh"

 • profile image comment

  Mooie symmetrie in deze foto. Interessante info.

  Door fotofreak • geplaatst op 2009-06-26 19:58:27
 • profile image comment

  Mooi en leuk te zien dat jullie er een goede foto van hebben. Toen ik er was, was het erg mistig dus ik heb niet zo'n hele mooie foto van het mausoleum. Wel indrukwekkend om Ho Chi Minh te hebben zien liggen. Zijn jullie ook nog in het park ernaast geweest?

  Door leonvanmaenen • geplaatst op 2009-06-21 12:06:11
 • profile image comment

  Ik ben er ook geweest, in 1996 alweer, en toen was het gebalsmende lichaam wel aanwezig. Hele aparte gewaarwording om iemand zo levensecht te zien liggen. Zou inderdaad daar niet aan moeten denken maar goed. Je hebt het gebouw met wachten goed in beeld gebracht met goede info.

  Door Mathilda • geplaatst op 2009-06-19 22:56:20
 • profile image comment

  Mooi vastgelegd en goede info

  Door Leeu • geplaatst op 2009-06-19 21:44:10
 • profile image comment

  Dit is vooral een "informatieve" foto. Bedankt voor alle info. En wat dat bezoeken betreft: dat doen we ook in het Egyptisch Museum in Caïro, daar lopen we langs eeuwenoude mummies te koekeloeren. Daarbij voelde ik mij ook wat ongemakkelijk. Stel je voor dat je lichaam daar zo door de eeuwen heen voor iedereen te kijk ligt. Nou ben ik niet bepaald Koning Ramses, maar toch......

  Door HenriBrands • geplaatst op 2009-06-19 21:20:59
 • profile image comment

  Jullie hebben wel een leuke foto van het mausoleum! Bij mij was het erg grauw regenachtig weer, dus heb ik die bewakers niet een opgemerkt. Bedankt voor het verwijzen naar mijn tip!

  Door mulderlis • geplaatst op 2009-06-19 21:11:17

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.