Hanoi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hanoi image

Hanoi

Hanoi
Vietnam
Kellen

Naar huis

Naar huis

Vandaag de laatste dag in Hanoi gehad.
De 2 dagen daarvoor in Halong Bay doorgebracht.

Halong Bay is een soort karstgebergte (wat ze in China ook hebben) wat in de Chinese Zee omhoog rijst. Overal zie je stenen rotsen steil omhoog uit het water rijzen. Heel mystiek. Het staat zelfs 2 keer op de Unesco Wereld Lijst.
In Vietnam hadden wij (gelukkig) nog geen massa-toerisme ontdekt....helaas in Halong Bay lag dit toch anders. In de haven aangekomen lagen er minstens 100 boten klaar voor toeristen. Denk je met je boot ergens heen te gaan, stikt het van de andere boten en dus van de toeristen. Heel jammer!
Ondanks dat hebben we ons wel prima vermaakt, 2 dagen op de boot met lekkere zon en super uitzichten.
S'avonds op de boot lekker relaxed met bailey's op het dek naar de sterren liggen loeren.
Op dag 2, vroeg wakker worden, want ja de zonsondergang hadden we meegemaakt dus ook de zonsopgang wilden we ook wel zien.
(betekend dus vrijwillig om 5 uur eruit...de gekken die we zijn)
Vanuit onze Deluxe hut hadden we overigens ook mooi uitzicht op de omgeving, helaas hadden de verkopers dit door, dus begon het al gelijk om 7 uur met: You buy something for me???
Ons antwoord: NEE!
Bij nummer 3 hebben we gevraagd of hun pringles van ons wilden kopen...het effect: ruilhandel. Een doos pringels voor de meest lekkere koekjes die er bestaan namelijk Oreo's!
Kijk zo kan het dus ook.

Vandaag aan aantal toeristische attracties in Hanoi afgelopen, o.a. een aantal pagode's (Tran Quoc, One Pillar, van Mieu, Quan Su en Ngoc Son), het huis en het mausoleum van Ho Chi Minh en een kerk bezocht.
Verder lekker shoppen en nog even van de geuren op straat genieten.
Vanavond nog even lekker Vietnamees eten en om 9 uur hebben wij een afspraak in een Spa en Massage Salon. Bas een Aroma Therapietje en Olga en Karin een face iets met fruit iets (exacte naam is even onbekend).

En dan helaas morgen weer terug naar huis vliegen.
Als we het geld en de tijd hadden, was het tijd voor een ander land geweest, maar helaas.....