Halong Bay en noordkust

Halong Bay

janhermens was hier op 2008-10-02 Gepost op: 2008-10-22 1 reacties.
Lieve mensen,
de computer is hier al net zo langzaam als het verkeer!
Vandaag zijn we om 9 uur vertrokken. In Hanoi hebben we het mausoleum van Ho Chi Minh bezocht, tenminste vanaf een afstand, je komt er niet in! Het lijk van Ho Chi Minh is op dit moment in Rusland om verzorgd te worden, dit gebeurt elk jaar in de maanden september en oktober. Daarna een oorlogsmuseum en ze zijn er maar wat trots op! Een en al verheerlijking van hun strijd tegen de Amerikanen, we hebben zélfs een oorlogsheld de hand mogen schudden!

Viëtnam is een communistisch land, we merken er echter niets van, maar...we weten óók niet waar we dan naar zouden moeten kijken! Mannen en vrouwen zijn hier in ieder geval gelijk en wérken allebei! Ook het zware werk is hier redelijk verdeeld!
Oók in de oorlog tegen de Amerikanen vochten vrouwen net zo hard mee.

Het wegennet is goed verzorgd, de wegen keurig geasfalteerd. We begrijpen wel waarom we er zolang over deden. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 30 of 40, erbuiten 50 en op de snelwegen, waar ook fietsers en voetgangers mogen komen, slechts 80 km. per uur.

We zijn nu in Halong Bay in een nog luxer hotel, shampoo, zeep, scheermesjes, tandenborstel, tandpasta, bodylotion enz. hadden we allemaal thuis kunnen laten. Volgend jaar nemen we dus maar 1 klein rugzakje mee!

Vandaag heeft het niet geregend, soms wel bewolkt, maar het is evengoed benauwd en broeierig. Er is hier bij dit broeierige weer wel een enorme luchtvervuiling, veel mensen lopen en rijden hier dan ook met een mondkapje.

Morgen gaan we varen in de Halong Bay. We hebben weer een boot voor ons alleen en blijven 5 uur op het water. Voor wie Halong Bay geen begrip is, kijk beslist ff op internet, het is er prachtig!

We gaan nu vis eten!
Tot morgen wellicht, groetjes, Jan en Christien
0
1

Foto's bij dit blog

Het mausoleum van Ho Chi Minh in Hanoi.
Alle blogs van janhermens
 

1 reactie(s) bij "Halong Bay"

  • profile image comment

    Mooi verhaal.....

    Door pdanielse • geplaatst op 2008-10-22 20:25:27

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.