Centraal Vietnam

Hué: nog 1 nachtje slapen............

janhermens was hier op 2008-10-04 Gepost op: 2008-10-22 0 reacties.
Toen we gisteren in Hanoi het vorige bericht aan het schrijven waren, was opeens de accu van de laptop leeg. Dat was maar goed ook, want we moesten die (vriendelijke) meneer behoorlijk wat betalen!
Hier in Hué hebben we wederom een prachtig hotel, internetten is zelfs gratis. De stoel wordt onder je billen geschoven en we krijgen gekoeld water, en dat alles voor niks!
We zijn vanmorgen van Hanoi naar Hué gevlogen, alles was weer perfekt geregeld. De gids omhelsde Christien en toen zij hem een kus gaf, schrok hij toch wel!
In Hué stond onze volgende gids al weer klaar om ons te ontvangen.Hij heet Twan (Tuan) voordat jullie weer een andere naam verzinnen! Ook weer heel vriendelijk en hij is in ieder geval verstaanbaar! We hebben niet alleen steeds een auto, maar dus ook een chauffeur én een gids. Onze fooienpot is al bijna leeg!
Ze leggen alles perfekt uit.
We hebben vandaag al enkele belangrijke graftombes bezocht van voormalige keizers, Tu Duc en Khai Dinh. De ene heel eenvoudig, de ander ontzettend luxe, maar wel heel indrukwekkend.
Morgen gaan we met een boot de rivier op en de oude citadel met de verboden stad bezoeken.

Het is hier bijna winter, de bladeren vallen al van de bomen, en dat bij 30 graden! De laagste temperatuur ligt dan bij 19 en ze vinden dat hier écht koud, ze dragen dan échte winterjassen!
Vandaag was het weer erg broeierig, zelfs de mensen hier klagen erover.

Vanmiddag en vanavond hebben we weer heerlijk (dode!) vis gegeten. We hadden zelfs een 10-gangen menu!
Vandaag hebben we weer veel piama's gezien, maar mannen doen daar niet aan mee.
De Euro is hier behoorlijk aan het zakken, dat scheelt nu al een hele maaltijd voor twee t.o.v. onze eerste dag! Gelukkig zijn de sigaretten hier goedkoop, 4 Euro voor een hele slof!

Nog één nachtje slapen.............

Groetjes, Jan en Christien
0
0

Foto's bij dit blog

Graftombe van Keizer Tu Duc in Hué.
Alle blogs van janhermens
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.