Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dubai bouwt aan grotere replica Taj Mahal

Gepubliceerd: 09 okt 2012
0

In de steenrijke woestijnstaat Dubai zal het wereldberoemde Indiase monument Taj Mahal worden nagebouwd. In 2014 moet de bouw klaar zijn. De kopie 'Taj Arabia' zal wel enkele malen groter zijn dan het origineel.

Hoeveel groter zul je wel denken? De Taj Arabia heeft een bouwoppervlakte van maar liefst 200.000 m2. Met het oog op de economie willen de ontwikkelaars koppels trekken die er willen trouwen. Naast kantoren zullen er ook veel winkels te vinden zijn. De Taj Arabia komt in de Falconcity of Wonders te staan samen met alle andere wereldwonderen zoals de Eiffeltoren.

Er wonen lijkt geen probleem te zijn met 325 appartementen inclusief service. Voor een korter verblijf worden 300 kamers in het hotel gerealiseerd. De autoriteiten in Delhi hebben nog geen reactie gegeven op de bouw van de replica.

In 2014 zal het bouwwerk al klaar moeten zijn. De bouw van de echte Taj Mahal duurde 20 jaar. 350 jaar geleden werd de Taj Mahal in opdracht van de grootmogol Shah Jahan gebouwd. Het was een eerbetoon aan zijn eerste vrouw die in haar kraambed stierf.


Foto door:arjanvergeer
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0
Reisnieuws
De favoriete hotspots in Dubai

15 okt 2016, Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.