Dubai Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Geen strandvakantie in Dubai

Gepubliceerd: 30 jan 2009
0

Wie van plan was naar het luxueuze Dubai te gaan voor een heerlijke zon- en zeevakantie, doet er goed aan zijn reisplannen te herzien. Een deel van het exlusieve strand Jumeirah is afgezet vanwege de aanwezigheid van de Escherichia Coli bacterie. Het nieuws is een flinke tegenvaller voor de metropool, dat graag het imago hoog wil houden van exclusief vakantieoord.

De E.coli bacterie leeft in de dikke darm van mens en dier en komt mee met de ontlasting. Aangezien een hoog percentage in de wateren van Dubai werd geconstateerd, is dit een indicatie dat het vervuild is. "Het is net alsof je in een toilet zwemt", aldus Keith Mutch, manager van een exclusieve zeilclub aan het strand.

Illegaal afval
Waarschijnlijk is de vervuiling ontstaan door vrachtwagens die hun afval in de oceaan lozen. De lokale autoriteiten liggen onder vuur omdat ze weinig tegen deze illegale dump ondernemen. Daarnaast heeft Mutch tussen de rotsen bij het strand een afvoerbuis ontdekt, dat afval uit het industriele gebied kilometers verderop de zee in spuwt. De buis was oorspronkelijk bedoeld om overtollig regenwater af te voeren, maar vrachtwagenchauffeurs die hun lading afval eigenlijk naar het verwerkingsbedrijf moeten brengen, gebruiken het afvoerkanaal als dumpplek. "Het afvalwerkingsbedrijf ligt midden in de woestijn en we krijgen niet genoeg betaald om daarheen te rijden", stellen de chauffeurs.

Stappen
De autoriteiten zeggen stappen te hebben ondernomen en garanderen toeristen dat het water weer schoon is. Maar Mutch twijfelt daaraan. Uit de testen die hij recentelijk heeft laten doen, blijkt dat het water nog steeds uitwerpselen en daarmee een hoog percentage van de bacterie bevat.

Foto door Djoosen.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Nieuw: hotel met eigen regenwoud

19 okt 2016, Het is nog drie jaar wachten, maar dan opent Dubai een wel heel bijzonder vijfsterrenhotel. Het Rosemont Five Star Hotel beschikt namelijk naast de gewoonlijke slaapfaciliteiten over een kunstmatig strand en regenwoud.

0
Reisnieuws
De favoriete hotspots in Dubai

15 okt 2016, Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.